Slaap maar zacht - Linda Jansma

Slaap maar zacht – Linda Jansma

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie. Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?

Info

Titel: Slaap maar zacht
Auteur : Linda Jansma
# pagina’s: 297
Verschijningsdatum: augustus 2021
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Plot:

Op de Intensive Care-afdeling ligt een onbekende man in coma na een verkeersongeval. Verpleegkundige Maud zorgt voor hem tijdens haar nachtdiensten, al gaan deze nu wel wat anders dan gewoonlijk. Ze krijgt een nieuwe collega die heel gesloten is en intussen gebeuren vreemde dingen met haar patiënt. Is hij nog wel veilig in het ziekenhuis?

Slaap maar zacht speelt zich voornamelijk af tijdens enkele nachtdiensten in het ziekenhuis. In deze periodes leren we niet alleen Maud kennen, maar ook het rechercheteam dat de identiteit van haar patiënt probeert te achterhalen. Ook de tienerzoon van Maud heeft zo zijn eigen problemen en geheimen. Al lijken al deze verhaallijnen los van elkaar te staan, toch vormen ze een mooi geheel.

Dat Linda Jansma zo vaak afwisselt in de perspectieven is best even wennen want het is moeilijk om veel informatie te weten te komen op deze manier. Maar het maakt wel dat dit verhaal heel snel gaat lezen, je vliegt er zo doorheen. Spannend wordt het boek pas naar het einde toe wanneer het plot plaatsmaakt voor een verrassende ontknoping.

Personages:

Alle personages in het verhaal worden gelijkaardig uitgewerkt. We komen wat persoonlijke details te weten over hun leven, maar er zit weinig diepgang in. Storend is dit echter niet aangezien het volledig passend is bij de schrijfstijl en opbouw van het verhaal.

Conclusie:

Slaap maar zacht is een originele thriller die op een bijzondere manier werd uitgewerkt. Dit zorgt ervoor dat je het boek in geen tijd uit hebt en ook nog eens verrast wordt. Opnieuw een knappe thriller van Linda Jansma!

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven