De therapeut - BA Paris

De therapeut – BA Paris

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…

Info

Titel: De therapeut
Auteur : BA Paris
# pagina’s: 365
Verschijningsdatum: maart 2021
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Ik las eerder al alle thrillers van BA Paris en vond deze steeds boeiend en vlot geschreven. Daarom was ik ook ontzettend benieuwd naar haar nieuwe boek De therapeut.

Plot:

Alice en Leo gaan voor het eerst samenwonen en doen dat in de gated community The Circle. Na een buurtborrel komt Alice echter te weten waarom ze deze exclusieve woning zo voordelig konden kopen. Therapeute Nina, die voor Alice en Leo in het huis woonde, werd hier vermoord. De buren lijken steeds meer geheimen te verbergen en Alice kan de vreselijke zaak niet loslaten, maar is dat wel zo verstandig van haar?

De therapeut is opnieuw een vlot geschreven psychologische thriller van BA Paris. Het plot bouwt mooi op met hier en daar wat spannende momenten. Je wilt tijdens het lezen gewoon echt te weten komen wat er juist gebeurd is en wat de inwoners van The Circle te vertellen hebben. Een heel boeiend verhaal dus!

Zoals de eerdere thrillers van BA Paris is De therapeut opnieuw een goed boek maar ook niet super origineel binnen het genre.

Personages:

Het verhaal speelt zich af binnen enkele gezinnen op een afgesloten domein en dat zorgt ervoor dat je de personages best goed leert kennen. Hoofdpersonage Alice werd heel realistisch neergezet en haar buren lijken op het eerste zicht allemaal vrij gewone gezinnen. Dit maakt de personages herkenbaar en toegankelijk.

Conclusie:

De therapeut is opnieuw een vlot geschreven en spannende thriller van BA Paris, een verhaal dat je niet loslaat. Zowel plot als personages werden mooi uitgewerkt en maken het moeilijk om dit boek opzij te leggen.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven