Het donker - Emma Haughton

Het donker – Emma Haughton

De klok tikt, en niemand kan ontsnappen… In de meest onherbergzame omgeving – afgezonderd van de rest van de wereld – loopt een moordenaar rond. In Het donker reist EHBO-arts Kate North naar Antarctica om een overleden arts op het VN-onderzoeksstation te vervangen.

Info

Titel: Het donker
Auteur: Emma Haughton
# pagina’s: 368
Verschijningsdatum: augustus 2021
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Het is er donker, koud en volledig afgesloten van de rest van de wereld. De ideale setting voor een spannende thriller dus!

Kate North is arts op de spoedeisende hulp. Maar na een persoonlijk drama heeft ze nood aan een nieuwe omgeving en waagt ze zich aan een job bij een VN-onderzoeksstation op Antartica. De vorige arts van het station kwam plots te overlijden, waardoor Kate zonder veel voorbereiding moet inspringen. Op Antartica is ze samen met een groep onderzoekers voor maanden volledig van alles en iedereen afgesloten. Maar wanneer de sfeer verandert en de dood van haar collega niet zo onschuldig lijkt, gaat Kate vrezen voor haar leven.

Het donker is een spannende winterse thriller. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in het donker met een groep mensen die verplicht samen moet leven. Emma Haughton weet de groepsdynamiek goed te beschrijven, met de verschillende persoonlijkheden van de personages. Je gaat automatisch vertrouwen op hoofdpersonage Kate maar zij is niet zo stabiel als ze op het eerste zicht lijkt.

Heel wat spanning en drama zitten verwerkt in deze thriller. Het plot is boeiend en origineel, maar niet altijd geloofwaardig. Toch is Het donker zeker een aanrader voor wie houdt van “locked room thrillers”. Neem tijdens het lezen zeker je dekentje erbij want de temperatuur in dit boek zit heel ver onder nul!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven