Witte door Robert Galbraith

Witte dood – Robert Galbraith

Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.
Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau – proberen Billy’s verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privédetective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.

Info

Titel: Witte dood
Auteur : Robert Galbraith
Serie: Cormoran Strike #4
# pagina’s: 736
Verschijningsdatum: 5 februari 2019
Uitgeverij: Boekerij

Review

Plot:

Witte dood is alweer het vierde deel in de reeks rond privédetective Cormoran Strike en zijn assistente/partner Robin Ellacott. Opnieuw slaagt Robert Galbraith (ook wel J.K. Rowling) erin om een heel sterk plot neer te zetten.

De hoofdstukken wisselen af tussen de moordzaak waaraan het detectivebureau werkt en de persoonlijke relaties die spelen in het leven van Strike en Robin. Wanneer je deze reeks al vanaf het eerste boek leest kan je opnieuw genieten van de mooie combinatie van beide karakters.

Het onderzoek van Strike en zijn team zit ook deze keer knap in elkaar. Doorheen de meer dan 700 pagina’s leer je een resem aan personages kennen, komen steeds meer intriges boven en leidt alles tot een onverwachte ontknoping. De opbouw van de thrillers van Robert Galbraith zijn steeds gelijkaardig en dat maakt ze net heel sterk.

Personages:

Strike en Robin zijn een heerlijk team en Galbraith zorgt er deze keer ook opnieuw voor dat er voldoende spanning tussen beide zit. De personages in Witte dood zijn mooi uitgewerkt en bij iedereen krijg je wel een bepaald gevoel.

De verhaallijn van de persoonlijke relaties van Robin en Strike loopt als een rode draad door het verhaal en is, net zoals in de vorige boeken, opnieuw top.

Conclusie:

De combinatie van een sterke moordzaak en de ontwikkeling van de personages blijft een toprecept! Galbraith weet opnieuw te verrassen met een mysterie dat de detective op knappe wijze weet te ontrafelen.

Ik ben fan van deze reeks en blijf het nog steeds na het lezen van Witte dood. Top! Deze reeks is echt een aanrader!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven