Dert13n Steve Cavanagh

Dert13n – Steve Cavanagh

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon aangeklaagd voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen.
Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Info

Titel: Dert13n
Auteur : Steve Cavanagh
Serie: Eddie Flynn #4
# pagina’s: 373
Verschijningsdatum: Februari 2019
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff 

Review

Ik wou echt al lange tijd een boek van Steve Cavanagh lezen. De ideeën waarvan hij een plot schrijft zijn vaak erg origineel. Net zoals in Dert13n : Een moordzaak met veel media-aandacht, een vermoedelijk onschuldige staat terecht en de echte moordenaar zit misschien wel in de jury. Origineel is dit boek zeker!

Plot:

Een origineel idee geeft daarom niet altijd een goed uitgewerkt boek. Het is een uitdaging die Steve Cavanagh in deze thriller aanging. Dit zorgt er ook wel voor dat je aan dit boek begint met hoge verwachtingen qua plot. Toch kabbelt het verhaal maar geleidelijk aan voort door het boek. Je komt steeds meer te weten over deze mysterieuze zaak en het verdachte jurylid. Maar echt overtuigend is het boek niet zo snel.

Het verhaal is goed, vlot geschreven en zeker niet langdradig. Maar de spanningsopbouw komt pas echt op het einde. Al stellen de laatste hoofdstukken zeker niet teleur met een mooie plottwist waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten. Maar dat maakt de eerste helft van het boek nog geen hoogvlieger. De uitwerking van het plot van Dert13n is niet slecht maar blaast je ook niet omver.

Personages:

Dert13n draait om een rechtzaak uitgewerkt door advocaat Eddie Flynn, een bijzonder type aangezien hij voor zijn carrièreswitch oplichter was. We komen niet zo heel veel over Flynn te weten in dit boek, maar voldoende om een beeld van hem te krijgen. Zijn drijfveer, persoonlijke problemen, koppigheid, … Het maakt van hem een bijzonder en sterk personage.

Aan de hand van dit boek is het moeilijk af te leiden of er ook andere seriepersonages een rol spelen in de avonturen van Flynn. De personages lijken vrij gebonden aan de rechtszaak die centraal staat in Dert13n. Dat maakt dat dit boek perfect als losstaande thriller te lezen is. Al maakt Eddie Flynn wel een goeie indruk en wekt hij ook nieuwsgierigheid naar de andere boeken van Steve Cavanagh.

Conclusie:

Dert13n combineert een origineel idee met een bijzonder hoofdpersonage. Dit vormt samen een mooie aanzet voor deze rechtbankthriller. Toch komt het verhaal maar op een laag tempo op gang en weet hierdoor niet onmiddellijk te overtuigen. Een onvoorziene plottwist en de nodige spanning op het einde geven zeker wel extra punten aan dit verhaal.

Steve Cavanagh schreef met Dert13n een originele thriller en zet advocaat Eddie Flynn neer als een interessant personage. Maar het is vooral omdat zijn andere boeken vaak ook starten uit een origineel idee dat ik opnieuw een thriller van deze auteur zou lezen. Dert13n zelf is eerder een gemiddeld goede thriller.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven