Heeft iemand Charlotte Salter gezien? – Nicci French

Charlotte Salter is verdwenen. Op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec, komt ze niet opdagen. Alec blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning? Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezienโ€ฆ

Info

Titel: Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
Auteur: Nicci French
# pagina’s: 448
Verschijningsdatum: april 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Sinds ik de Frieda Klein-serie las van Nicci French ben ik fan en steeds benieuwd naar de nieuwe boeken van dit auteurskoppel. Hun nieuwste thriller vertelt het verhaal van Charlotte Salter en haar gezin. Wanneer Charlotte niet komt opdagen voor het verjaardagsfeest van haar echtgenoot raken haar kinderen in paniek. Niemand lijkt te weten waar Charlotte zou kunnen zijn. Even later wordt een vriend van het gezin dood teruggevonden. Twee mysteries die nooit opgelost raken en de familie Salter gebroken en verdeeld achterliet. Wanneer het gezin Salter jaren later opnieuw samenkomt lijkt het verleden eindelijk haar geheimen te willen onthullen.

In dit boek draait het bijna steeds om dezelfde personages. Dat is het gezin Salter en enkele vrienden van hen. Toch blijft deze kleine groep vrij oppervlakkig. Het is moeilijk om je met hen verbonden te voelen. Ook de politie speelt zijn rol in het verhaal, zowel in heden als verleden. Maar ook deze personages werden niet zo boeiend uitgewerkt.

Wat er juist met Charlotte gebeurde is heel onduidelijk. Verdenkingen worden in het rond gestrooid en als lezer heb je geen idee waar dit verhaal naartoe gaat. De uitwerking van het plot is goed maar geen uitschieter. De aangename schrijfstijl van Nicci French in combinatie met wat onderhuidse spanning maken van dit boek een aangename thriller. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is een interessant verhaal maar blijft wat hangen in de middenmoot van de spannende boeken.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven