Recensie Jachtseizoen – M.W. Craven

Info

Titel: Jachtseizoen
Auteur: M.W. Craven
Serie: Ben Koenig #1
# pagina’s: 397
Verschijningsdatum: maart 2024
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Ben Koenig was hoofd van een eliteteam van de US Marshalls tot hij zes jaar geleden spoorloos verdween. Plots wordt hij opgespoord door zijn oude baas die een speciale taak voor hem heeft: zijn ontvoerde dochter terug naar huis brengen. Door zijn aandoening kent Ben geen angst, wat hem in gevaarlijke situaties brengt. Maar dat is net wat hij nodig heeft voor deze gevaarlijke missie.

Jachtseizoen is een echte actiethriller waarin de wapens en gevechtsscènes je om de oren vliegen. Maar het heeft ook een verhaal dat dieper gaat dan de verdwijning van Martha. Een groots complot dat goed in elkaar zit wordt beetje bij beetje ontrafelt.

Ben Koenig is een interessant personage omdat hij leeft zonder angst en niet te stoppen lijkt. Toch wordt in dit boek niet zo diep op hem ingegaan als personage. Het verhaal draait weliswaar om hem maar een echte verdieping in wie hij is ontbreekt. Dat zorgt ervoor dat het soms moeilijk is om je met dit hoofdpersonage te identificeren.

Jachtseizoen leest heel vlot en bestaat uit vele korte hoofdstukken waar je doorheen vliegt. Het boek bestaat ook uit verschillende delen, maar omdat het verhaal telkens doorloopt heeft dit niet zo’n grote meerwaarde. Wel zijn er sterk uitgewerkte linken tussen begin en einde van deze thriller. Wat een mooie afronding geeft in een verhaal met een deels open einde.

Lees je graag actiethrillers dan is Jachtseizoen zeker een goede keuze. Wanneer het hoofdpersonage in de volgende delen wat dieper zou worden uitgewerkt kan dit ook een mooie start van een nieuwe serie zijn.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven