Zes - Rudy Morren

Recensie Zes – Rudy Morren

Info

Titel: Zes
Auteur: Rudy Morren
# pagina’s: 270
Verschijningsdatum: oktober 2023
Uitgeverij: Horizon

Review

Wanneer Ed De Keyser als tv-presentator vier bekende figuren uitnodigt voor een debatprogramma blijkt hier meer achter te zitten dan de kijkers kunnen vermoeden. De vijf mannen zijn jeugdvrienden en komen allen uit een welgesteld en beschermd sociaal milieu. Toch maakte de groep in 1985 iets mee dat hen voor goed veranderde. Wanneer Ed dood wordt teruggevonden denkt de politie eerst aan zelfmoord. Maar de vriendengroep weet dat er meer aan de hand kan zijn en dat iemand met wraakgevoelens uit het verleden het wel eens op hen gemunt kan hebben.

Rudy Morren is een Vlaamse auteur die eerder voor zijn boek Sneeuwspoor de Hercule Poirotprijs won. Toch is hij bij veel thrillerlezers nog vrij onbekend. Met zijn nieuwste boek Zes schreef hij echter opnieuw een sterk en spannend verhaal. Zijn schrijfstijl is apart waarbij hij sommige zaken beeldend omschrijft maar ook heel rauw kan zijn.

Het verhaal van Zes bouwt lange tijd op naar wat er juist in 1985 gebeurde waarbij de gebeurtenissen zich deels in heden en verleden afspelen. Nadat we eerst de gevolgen zien van het drama had ik dit nog net iets anders verwacht. Maar de omschrijving van de feiten is hard en komt zeker binnen tijdens het lezen.

Morren kan personages en gebeurtenissen goed beschrijven waardoor het geheel bijna tot leven lijkt te komen. Hij beschrijft zowel de onderlinge dynamiek tussen de groep mannen als hun wantrouwen heel goed. Zes is een thriller die donker aanvoelt en bevat een sterk verhaal dat je niet zomaar loslaat.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Overamstel Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven