Onbegraven - Ulrika Rolfsdotter

Onbegraven – Ulrika Rolfsdotter

Het is eind augustus en de dagen worden alweer korter in Ådalen. De bewoners ontsteken hun lichten om zo de duisternis buiten de deur te houden. Op een vroege ochtend worden aan de oevers van het Bålsjö-meer drie tienermeisjes gevonden. Twee zijn dood, één is zwaargewond. Haar leven hangt aan een zijden draadje.
Het kleine dorp is in shock en wordt herinnerd aan een seriemoordenaar die in de jaren zeventig in de streek rondwaarde. Is de Donderdagman teruggekeerd?

Info

Titel: Onbegraven
Auteur: Ulrika Rolfsdotter
Serie: Annie Ljung #2
# pagina’s: 418
Verschijningsdatum: juli 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Onbegraven is het tweede deel in de serie rond maatschappelijk werker Annie Ljung. Het eerste deel Duivelsdal is een boeiend boek en introduceerde dit originele seriepersonage. Het is zeker aan te raden om dit boek eerst te lezen en daarna het tweede deel. Zoals veel thrillerseries zijn de boeken losstaand te lezen maar is het toch een meerwaarde om ze in de juiste volgorde te lezen.

Annie Ljung is nog steeds aan het werk op de dienst maatschappelijk werk wanneer aan een meer drie tienermeisjes gevonden worden. Twee van hen zijn reeds overleden terwijl het derde meisje vecht voor haar leven. Het is onduidelijk wat er juist gebeurde. Gaat het om moord, zelfmoord, een ritueel of is er een oude seriemoordenaar opnieuw opgedoken? Annie kan de zaak niet loslaten en gaat op onderzoek uit. Intussen neemt rechercheur Sara Emilsson het politieonderzoek op zich. Annie en Sara komen elkaar al snel tegen in deze zoektocht en dat leidt tot verwarrende gebeurtenissen.

Ook deze keer schreef Ulrika Rolfsdotter een interessant verhaal met in de hoofdrol Annie Ljung als origineel personage. Zowel Annie als de andere personages ontwikkelen zich verder en ook rechercheur Sara staat vaak centraal. Onbegraven leest vlot, heeft een aangenaam leestempo en een verrassend plot. Ook dit tweede deel nodigt uit om verder te lezen in de serie!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven