Sneeuwspoor Rudy Morren

Sneeuwspoor – Rudy Morren

Gynaecoloog Peter Vandervlught is tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. De twee slachtoffers zijn zwaar gewond. Peter kan de eerste medische zorgen toedienen. Tijdens de verzorging van beide jongemannen komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze als enige weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Zal hij de verkeersslachtoffers uit wraak niet verzorgen en laten omkomen? Zo komt hij nooit te weten wat er met zijn dochter is gebeurd én of ze nog leeft… Een dodelijke tweestrijd.

Info

Titel: Sneeuwspoor
Auteur : Rudy Morren
# pagina’s: 301
Verschijningsdatum: september 2020
Uitgeverij: Horizon

Review

Sneeuwspoor van voormalig acteur Rudy Morren werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2020. Een thriller die alleen al hierdoor vraagt om gelezen te worden. Het blijkt dan ook nog eens een bijzonder verhaal te zijn.

Plot:

Sneeuwspoor van Rudy Morren vertelt een aangrijpend verhaal van een man wiens vrouw vermoord werd en zijn dochter vermist is. Zijn onmacht en radeloosheid zijn enorm tastbaar gemaakt in dit boek. De hoofdstukken wisselen continu in tijd tussen drie winters: in 2018, 2019 en 2020. Beetje bij beetje krijgt de lezer meer informatie om de grote puzzel in elkaar te leggen. Want het is niet enkel zoeken naar antwoorden op de vraag wie de dader is, maar ook wat er juist gebeurd is blijft lang een mysterie.

Rudy Morren heeft een mooie beschrijvende schrijfstijl. Hij kan je de emoties van de personages echt laten voelen en het verhaal grijpt zonder meer aan. Het lijkt wel alsof je echt in het hoofd van het hoofdpersonage zit waarbij je regelmatig in een flashback wordt gesleurd en dan terug naar het heden. Het verhaal vraagt veel geduld van de lezer, want het duurt lang voor je begrijpt wat juist de basis is van deze thriller. Maar Morren bouwt zonder meer de spanning goed op en laat je met dit vlot geschreven verhaal geen minuut los. Je blijft doorlezen om te weten hoe alles nu juist in elkaar zit en daarbij word je geregeld op het verkeerde spoor gezet.

De gebeurtenissen in deze thriller zijn misschien niet altijd even realistisch en berusten toch wel op enkele bijzondere toevalligheden. Maar in Sneeuwspoor is het niet zozeer het plot dat belangrijk is, eerder de weg ernaartoe en alle emoties die leiden naar de ontknoping. Wat er ook voor zorgt dat dit boek, en zeker het einde, je na het lezen niet zomaar loslaat.

Personages:

De personages in Sneeuwspoor werden niet altijd diep uitgewerkt. Zo is het moeilijk om je van de meesten een goed beeld te vormen. Toch zijn de gebeurtenissen die ze meemaken verrassend aangrijpend en best zwaar. Alles blijft echt nog even nazinderen en in je hoofd hangen. Het verdriet van vader Peter, de zware relatie met zijn veeleisende vader en de teleurstellingen binnen het gezin geven veel verdriet in dit verhaal. Zowel het verdriet als de relaties worden beschreven op een herkenbare manier. Los van de erge gebeurtenissen die zij meemaken is dit een heel herkenbaar gezin dat de lezer al snel aanspreekt.

Conclusie:

Sneeuwspoor is zonder meer een bijzondere thriller. De opbouw van het verhaal is origineel en de schrijfstijl van Rudy Morren sleurt je mee in het verhaal. De ontwikkeling van het plot is misschien niet helemaal realistisch maar zit wel goed in elkaar. Vooral de emoties waarin je ondergedompeld wordt zijn heel sterk neergezet en zorgen ervoor dat deze thriller je niet snel loslaat.

Ik ontving dit boek van Uitgeverij Horizon als recensie-exemplaar. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven