De Schaduwman - Helen Fields

De Schaduwman – Helen Fields

Elspeth en Meggy zitten opgesloten in een flat. Ze weten niet waar ze zijn en ze weten niet waarom ze daar worden vastgehouden. Het enige wat ze weten is dat een man ze heeft ontvoerd, en hij laat ze niet gaan.
Ze zinnen op ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moeten voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

Info

Titel: De Schaduwman
Auteur: Helen Fields
# pagina’s: 382
Verschijningsdatum: juni 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Zoals vele thrillerfans heb ik al vele leesuren genoten van de serie van Helen Fields over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Nu deze auteur een boek uitbracht die een soort van spin-off is van de serie wilde ik deze absoluut lezen!

In De Schaduwman worden eerst Elspeth, een echtgenote en moeder, en daarna Meggy, een tiener, ontvoerd. Ze worden vastgehouden in een huis waarbij ze elk hun rol moeten spelen in de zieke fantasie van De Schaduwman. Forensisch psychologe Connie Woolwine wordt samen met inspecteur Brodie Baarda op de zaak gezet. Zij versterken tijdelijk het team Zware Misdrijven – dat we goed kennen uit de serie met Ava en Luc. Connie en Brodie vormen een apart duo dat het niet zo makkelijk heeft om samen hun weg te vinden. Toch zijn ze beiden bekwaam en vastbesloten om deze ontvoeringszaak tot een goed eind te brengen. Al is De Schaduwman een moeilijk te begrijpen figuur en lijkt hij onoverwinnelijk.

Dit boek start met een lange inleiding tot het verhaal. Helen Fields heeft een aangename schrijfstijl maar schreef dit boek toch op een andere manier dan haar vorige thrillers. Ook de personages voelen anders aan aangezien zij enkel bij deze thriller horen en geen deel uitmaken van een grotere serie. Een paar personages uit de serie rond Luc en Ava maken kort hun opwachting in dit verhaal. Dat is leuk wanneer je hen al kent uit de vorige boeken, maar het is zeker geen must om eerst de serie te lezen voor je aan De Schaduwman begint.

Over de helft van het boek wordt het verhaal steeds spannender. Zowel de zoektocht van de politie als de overlevingsdrang van de slachtoffers zetten je op het puntje van jouw stoel. De ontknoping van het plot is interessant en origineel. Al hoop ik dat Helen Fields nog meer boeken in haar serie rond Luc en Ava zal schrijven, toch is ook De Schaduwman weer een sterke thriller van haar.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers & Ambo Anthos. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven