Duivelsdal - Ulrika Rolfsdotter

Duivelsdal – Ulrika Rolfsdotter

Sneeuw valt op de voorruit van de auto terwijl sociaal werker Annie Ljung naar het noorden van Zweden rijdt, naar het kleine dorp Lockne. Ze heeft enkele dagen vrijgenomen om op bezoek te gaan bij haar zieke moeder. Annie kijkt er niet naar uit, een litteken in haar nek is een dagelijkse herinnering aan de reden waarom ze ooit het dorp uit is gevlucht. Wanneer haar zeventienjarige nicht Saga verdwijnt, besluit Annie langer te blijven om te helpen met de zoektocht.

Info

Titel: Duivelsdal
Auteur: Ulrika Rolfsdotter
Serie: Annie Ljung #1
# pagina’s: 408
Verschijningsdatum: juli 2022
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Duivelsdal is het eerste boek uit de serie rond sociaal werkster Annie Ljung. Door haar beroep leek deze serie mij origineel binnen het genre thriller en misdaad. En dit boek stelde zeker niet teleur! Gelukkig verscheen intussen ook al de vertaling van deel 2.

Jaren geleden trok Annie Ljung weg uit Lockne, het dorp waar ze opgroeide. Nu is ze verplicht om terug te gaan omwille van haar zieke moeder. Wanneer tijdens haar verblijf haar nichtje Saga verdwijnt besluit Annie haar verblijf in Lockne toch nog even te verlengen. Ze kan het niet laten om de politie te helpen en zelf onderzoek te doen naar de verdwijning van Saga. Intussen kampt ze met haar eigen demonen die opspelen uit haar verleden.

Het verhaal uit Lockne werd vlot beschreven door de auteur en gaat vooral over de vermissingszaak die zowel de politie als Annie in handen nemen. Zoals ik al hoopte biedt Annie als sociaal werker een originele invalshoek aan het verhaal. Wat dit boek extra boeiend maakt is dat het zich afspeelt in een dorp waar iedereen elkaar kent en waar elk gezin kampt met zijn eigen problemen. Ulrika Rolfsdotter slaagt erin om deze personages echt tastbaar te maken en ze sleurden mij dan ook mee in dit verhaal.

Annie heeft het moeilijk om terug te zijn in het dorp waar ze haar jeugd doorbracht. Telkens opnieuw lijkt ze te willen vluchten naar de veiligheid van een onbekende stad. Het duurt even voor je meer te weten komt over de reden waarom Annie ooit wegvluchtte uit Lockne, maar het is fijn dat er in het eerste boek van deze serie al meer duidelijkheid wordt gegeven.

Het plot van Duivelsdal is goed en boeiend. Maar het zijn vooral de personages die doen uitkijken naar het volgende boek in deze veelbelovende serie!

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven