Jackdaw - Daniel Cole

Jackdaw – Daniel Cole

Er is een moordenaar actief, door de media ‘de Jackdaw killer’ gedoopt. Een beroemde socialite wordt onthoofd tijdens een drukbezocht feest en haar lichaam is vervolgens op onverklaarbare wijze verdwenen. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze… Rechercheur Scarlett Delaney moet samenwerken met  ‘privédetective’ Henry Devlin, ingehuurd om te doen wat de politie niet lukt. Zal hun groeiende aantrekkingskracht hun in de weg zitten om de zaak op te lossen…?

Info

Titel: Jackdaw
Auteur: Daniel Cole
Serie: #1
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: juli 2023
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

De schrijver van de Ragdoll-serie bracht dit jaar een nieuw boek uit: Jackdaw. De uitgave doet denken aan de serie, maar dit boek staat er helemaal los van. Daniel Cole startte wel al met het schrijven van een vervolg op deze thriller.

Een beroemde influencer wordt vermoord tijdens een feest. Haar afgehakte hoofd wordt teruggevonden in het huis en de moord lijkt gepleegd te zijn terwijl alle genodigden aan het feesten waren. Deze moord doet denken aan twee eerdere moorden gepleegd door ‘Jackdaw’. Rechercheur Scarlett Delaney zal er alles aan doen om deze zaak op te lossen, want bij de politie moet ze proberen haar verleden van zich af te schudden en een goede naam te maken. Tijdens haar onderzoek komt ze in contact met Henry Devlin, een zogenaamde privédetective. Al snel worden beiden naar elkaar toegetrokken en dat is niet altijd even goed voor het onderzoek.

Jackdaw is een aparte thriller waarover de meningen verdeeld zijn. Daniel Cole legde de lat hoog toen hij Ragdoll schreef en deze nieuwe thriller bevat enkele gelijkenissen maar is toch anders. De relatie tussen hoofdpersonages Scarlett en Henry neigt soms wat naar een roman en komt niet steeds tot zijn recht in dit spannende verhaal. Scarlett is een personage die met haar acties gemengde gevoelens oproept. Zowel tijdens als na het lezen vond ik het moeilijk om te zeggen of ik haar waardeerde of niet, omdat ze nogal aparte keuzes maakt. Toch is de dynamiek tussen Scarlett en Henry interessant en geven deze hoofdpersonages het verhaal wat extra.

Het plot werd mooi uitgewerkt en biedt een verrassende wending naar het einde toe. De schrijfstijl van Daniel Cole is vlot en de hoofdstukken hebben een aangename lengte. De zoektocht naar de moordenaar en het verloop van het onderzoek houden het verhaal beslist boeiend. En ondanks mijn twijfels bij de persoonlijke keuzes van Scarlett ben ik toch benieuwd naar het vervolg op dit boek.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven