Levenslang - Harlan Coben

Levenslang – Harlan Coben

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew. Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende wijnvlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog. I

Info

Titel: Levenslang
Auteur: Harlan Coben
# pagina’s: 400
Verschijningsdatum: maart 2023
Uitgeverij: Boekerij

Review

Vijf jaar geleden werd Matthew, zoon van David en Cheryl, vermoord. Sindsdien zit David een levenslange en eenzame straf uit in de gevangenis voor de moord op zijn zoon. Wanneer hij in de gevangenis bezoek krijgt van Rachel, tante van Matthew, verandert alles. Ze heeft een recente foto van een jongetje dat ontzettend lijkt op Matthew. Zou hij toch niet dood zijn? Maar waar is hij dan? En wie werd vijf jaar geleden vermoord? David en Rachel zetten alles op alles om de waarheid te achterhalen.

Harlan Coben schreef al meer dan dertig thrillers en staat gekend om zijn bijzondere plottwists. Wanneer je aan dit boek begint weet je dan ook dat er een verrassend verhaal zal volgen. Matthew was nog een kleuter toen zijn leven bruut beëindigd werd. Dat maakt het achterhalen van de waarheid nog veel interessanter. Harlan Coben schreef met Levenslang een boeiend en vaak spannend verhaal. Al is dit niet steeds even geloofwaardig en neemt het plot soms enkele vergezochte wendingen.

Hoofdpersonages David en Rachel zijn interessant omdat hun onderlinge band bijzonder is en ze duidelijk enkele geheimen hebben voor elkaar. Ook kampen ze allebei met hun eigen zware problemen die hun samenwerking soms in de weg staan. Al is hun verhaal en de ontknoping van dit plot origineel, toch voelt dit boek niet aan als een topthriller van Harlan Coben. Het is beslist een spannend boek dat vlot leest. Maar je kan het verhaal net wat te snel loslaten na het lezen.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven