Inktzwart hart - Robert Galbraith

Inktzwart hart – Robert Galbraith

Edie Ledwell, een van de makers van de populaire tekenfilm The Ink Black Heart, wordt online achtervolgd door een mysterieuze figuur met de naam Anomie. Ze is wanhopig op zoek naar de ware identiteit van haar stalker. Verward klopt ze aan bij het kantoor waar priv├ędetective Robin Ellacott werkzaam is, in de hoop haar te mogen spreken. Robin weet dat ze niets voor haar kan doen en laat de zaak voor wat die is, totdat ze een paar dagen later het schokkende nieuws krijgt dat Edie is vermoord op Highgate Cemetery, de setting van The Ink Black Heart.

Info

Titel: Inktzwart hart
Auteur: Robert Galbraith
Serie: Cormoran Strike #6
# pagina’s: 1185
Verschijningsdatum: november 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Inktzwart hart is alweer het zesde deel in de serie rond priv├ędetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott. Ik heb tot nu toe alle boeken met plezier gelezen en van het ene verhaal al wat meer genoten dan van het andere. Deze thriller springt er vooral uit door zijn dikte en zware gewicht. Maar liefst bijna 1200 pagina’s aan papier vormen een zwaar gewicht en zijn niet zo evident om te lezen. Hopelijk wil Robert Galbraith dit met een volgende deel niet nog eens overtreffen.

In Inktzwart hart wordt Robin opgezocht door Edie Ledwell, die samen met haar ex-vriend de filmpjes The Ink Black Heart bedacht. Hun grote succes wordt overschaduwd door iemand die zich online Anomie noemt. Hij bedreigt Edie en maakt haar bij iedereen zwart. Ze hoopt dat Robin haar kan helpen Anomie te ontmaskeren, maar het detectivebureau kan er geen extra zaak meer bijnemen. Wanneer Edie enkele dagen later vermoord wordt kunnen Robin en Strike de zaak niet meer loslaten.

Dit laatste boek van Galbraith gaat verder in de bijzondere relatie en grote spanning die er heerst tussen de twee hoofdpersonages. Dit kan je pas echt goed volgen wanneer je ook de vorige boeken las. Maar de aandacht die hiernaartoe gaat is op sommige momenten toch wat te intens. Daarnaast is de vertellende stijl in dit boek wel wat anders dan in de vorige boeken. Het verhaal speelt zich deels af in een online game waarin spelers met elkaar kunnen chatten. Deze gesprekken werden letterlijk in het boek neergeschreven. Zo zit je als het ware mee in de chatbox. Een tip voor wie denkt dit boek als ebook te lezen: dit is blijkbaar geen aanrader. De chats zijn amper leesbaar en moeilijk te volgen in de digitale versie.

Het idee van The Ink Black Heart en het mysterie van Anomie en de moord zijn origineel. Maar een groot deel van de pagina’s van deze dikke thriller voelen meer als bladvulling. Het verhaal had korter en krachtiger verteld kunnen worden. Het aantal personages is ook te groot waardoor dit verwarrend werkt en er te weinig diepgang is. De laatste hoofdstukken zijn plots heel spannend en bouwen op naar een goede ontknoping. Toch kon dit boek uit de serie mij het minst boeien.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven