Het chalet - Sarah Goodwin

Het chalet – Sarah Goodwin

Mila en haar echtgenoot zijn op weg naar de bruiloft van haar zus, die plaatsvindt in een luxueus skioord. Voor het eerst in tijden heeft ze het gevoel dat ze haar leven weer op de rails heeft – het contact met haar zus is weer goed en ze is gelukkig met Ethan.
Dan valt de auto stil, midden op de weg, hoog in de bergen – de motor wil ook niet meer starten. Mila en Ethan zijn gestrand. Omdat ze geen bereik hebben stappen ze uit de auto en lopen terug naar een afslag die naar enkele blokhutten leidt. De houten huisjes zijn vervallen en Mila krijgt het gevoel dat ze er niet langer dan nodig moeten blijven.
Wanneer Ethan de volgende ochtend verdwenen is, blijkt haar akelige voorgevoel te kloppen. Nu is ze helemaal alleen, of lijkt dat maar zo?

Info

Titel: Het chalet
Auteur: Sarah Goodwin
# pagina’s: 339
Verschijningsdatum: juni 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

De zus van Mila viert haar bruiloft in een luxueus skioord. Mila en haar man Ethan maken de reis naar deze bijzondere locatie met hun auto. Wanneer ze onderweg pech krijgen en niemand kunnen bereiken gaan ze op zoek naar een schuilplaats voor de nacht. Ze ontdekken enkele verlaten chalets en besluiten in eentje de nacht door te brengen. Mila heeft het gevoel alsof er overal gevaar schuilt, maar valt die nacht toch in slaap. De volgende ochtend is Ethan echter verdwenen en blijft ze alleen achter. Maar het lijkt wel alsof iemand haar continu in de gaten houdt.

Eén ding is zeker: Het chalet is spannend! Toen ik dit boek ’s avonds las leek plots elk geluid van buitenaf een bedreiging. Heerlijk om nog eens in zo’n spannend verhaal gezogen te worden!

Het verhaal wordt verteld vanuit Mila en gaat zowel over heden als verleden. De relatie tussen Mila en haar zus ging niet altijd even goed en daarom vindt ze het heel belangrijk om bij deze bruiloft aanwezig te zijn. De gebeurtenissen van vroeger werpen steeds een donkere schaduw op het leven van Mila. Gelukkig vond ze de liefde bij Ethan, die ze adoreert.

Mila is een interessant hoofdpersonage en blijkt een echte overlever die haar best doet om goed door deze dreigende situatie te komen. Het gevaar loert echter om elke hoek en je hebt geen idee wie hier achter zit. Heeft Mila gewoon pech dat ze op de verkeerde plaats is gestrand? Of heeft dit toch te maken met haar verleden?

Wanneer het verhaal een wending neemt verandert de sfeer van het boek plots en ebt de eerdere spanning wat weg. Het chalet blijft in het algemeen een sterk boek maar verliest hierdoor wat aan kracht. Hoe uiteindelijk alle gebeurtenissen in elkaar passen is interessant en origineel. Een spannende psychologische thriller dus!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven