Bot mes - Dieter Rogiers

Bot mes – Dieter Rogiers

België is gesplitst. Brussel blijft achter als een verstoten kind, ten prooi gevallen aan vrijbuiters en lijkenpikkers.
Voor het eerst in twintig jaar duikt een schrijver van doodsberichten die chaotische, gevaarlijke stad opnieuw in. Zijn dochter werd levenloos uit het kanaal gevist. Vermoord. Hij moet haar lichaam identificeren. Achtenveertig uur heeft hij om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor haar dood, voordat de stad die hij veracht hem zo diep in het moeras sleurt dat ontsnappen onmogelijk wordt.

Info

Titel: Bot mes
Auteur: Dieter Rogiers
# pagina’s: 160
Verschijningsdatum: september 2023
Uitgeverij: Vrijdag

Review

Wanneer België is gesplitst heerst in Brussel een chaos van armoede en misdaad. Wanneer het lijk van de jonge vrouw Ariane hier wordt gevonden besluit haar vader na twintig jaar de stad opnieuw op te zoeken. Hij wil te weten komen wat er gebeurde en krijgt hiervoor slechts 48 uur toegang tot de stad. Maar de waarheid over zijn verloren dochter blijkt verder te gaan dan hij ooit had gedacht.

Bot mes is een relatief korte thriller die zich afspeelt in de Belgische hoofdstad, al is de stad volledig ten ondergegaan aan de splitsing van het land. Dieter Rogiers voelt zich duidelijk verbonden met Brussel en beschrijft deze stad dan ook uitgebreid. Toch neemt ook het verhaal van Ariane en haar vader je mee in een boeiende zoektocht vol misdaad en gevaar.

Het verhaal leest heel vlot en kon mijn aandacht goed vasthouden. Bot mes is een boeiend verhaal waar zowel de band tussen vader en dochter aan bod komt als het verval van de stad en wat dit met zich meebrengt. Deze thriller laat je stilstaan bij de mogelijke gevolgen van een splitsing van België waarbij criminelen de stad overnemen. Ook het hoofdpersonage werd heel sterk neergezet en je beleeft het verhaal goed vanuit zijn standpunt. Beslist een boeiend verhaal!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke Dag Boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven