De zeven - Rose Wilding

De zeven – Rose Wilding

Zeven vrouwen zitten in een hotelkamer in Newcastle rond het afgehakte hoofd van een man. Elk van hen met een goede reden om het gedaan te hebben, maar iedereen zweert onschuldig te zijn. Wie heeft Jamie Spellman vermoord, de man van wie ze aanvankelijk allemaal hielden maar die ze uiteindelijk allemaal verachtten… Rechercheur Nova Stokoe onderzoekt de zaak. En al snel wordt duidelijk dat deze persoonlijker voor haar is dan ze zou willen.

Info

Titel: De zeven
Auteur: Rose Wilding
# pagina’s: 317
Verschijningsdatum: juni 2023
Uitgeverij: De Fontein

Review

In een hotelkamer bevinden zich zeven vrouwen en het afgehakte hoofd van een man. Ze kennen hem allemaal en ze hebben elk hun eigen reden om hem te vermoorden. Maar wie is de dader en wat heeft deze man hen aangedaan?

De vermoorde man is Jamie Spellman en de vrouwen maakten op een bepaald moment allemaal deel uit van zijn leven. Dit boek gaat over sterke vrouwen die opkomen voor het onrecht dat hen werd aangedaan. Over elke vrouw komen we steeds meer te weten en stuk voor stuk hadden ze geen eenvoudig leven. Naast hun verhaal is er ook dat van rechercheur Nova Stokoe die de moord onderzoekt. Zelf is ze ook een vrouw die probeert te overleven in een wereld die beheerst wordt door mannen. Het onderzoek wordt dan ook al snel heel persoonlijk voor haar.

De zeven is een bijzondere thriller. Het afgehakte hoofd en de zeven vrouwen die errond verzameld zijn maakt het verhaal al snel heel luguber. Dit is echter geen bloederige thriller, maar staat vooral stil bij het psychologische. De verhalen van de vrouwen wordt beetje bij beetje verteld en hierdoor ga je hun pijnlijke gevoelens begrijpen. Het blijft echter lang raden naar wat er juist gebeurde met Jamie.

Aan het begin van het boek staat een noot van de auteur waarin ze heel persoonlijk toelicht waarom dit boek gaat over deze zeven vrouwen. En hoe het als vrouw soms moeilijk is om gerechtigheid te vinden. Deze woorden vormen de ideale inleiding voor deze boeiende thriller. Het verhaal is origineel en zet je zonder meer aan het denken over de maatschappij waarin kwetsbare vrouwen opgroeien.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven