De villa - Ruth Kelly

De villa – Ruth Kelly

Het lijkt de ultieme reality-tv-show te worden: tien deelnemers, een luxe villa op een prachtig privé-eiland. Elke seconde live gestreamd naar een wereldwijd publiek dat ongekende controle heeft over degenen die strijden om de geldprijs.
Iedere deelnemer heeft geheimen die hij graag verborgen wil houden, en de druk in het paradijs bereikt al snel het kookpunt. Hoever gaan de deelnemers om stemmen van het publiek veilig te stellen? En zou iemand echt doden om te winnen?

Info

Titel: De villa
Auteur: Ruth Kelly
# pagina’s: 365
Verschijningsdatum: juni 2023
Uitgeverij: De Fontein

Review

Tien deelnemers werden uitgekozen om deel te nemen aan een nieuwe reality-tv-show. Vijf vrouwen en vijf mannen verblijven in dit datingprogramma samen in een luxueuze villa op een privé-eiland. De kijkers kunnen de show steeds live volgen en mogen stemmen over wie de winnaar wordt en welke wendingen het programma krijgt. Maar om de geldprijs te winnen gaan de deelnemers tot het uiterste, zelfs moord?

In de proloog van de villa wordt al snel duidelijk dat een deelneemster van het programma dood is. Vervolgens wordt het verhaal verteld vanaf de casting tot het politie-onderzoek. Tussen de hoofdstukken wisselen de perspectieven van de producer, de verslaggever en de kijkers. Dit derde perspectief is origineel aangezien zij het programma van buitenaf volgen en mee mogen beslissen. De deelnemers zelf vormen een boeiende groep. Ze lijken allemaal heel verschillend en willen zich mooi tonen voor de camera. Maar wie valt dan nog te vertrouwen?

Het idee van dit plot is origineel en leuk uitgewerkt. De verschillende perspectieven en boeiende personages maken van De villa een interessant verhaal. Waar het boek eerst rustig opbouwt zodat je van iedereen een goed beeld krijgt, werkt het verhaal daarna toe naar een einde dat plots heel snel gaat. Hierdoor mist het dan toch wat diepgang bij een interessante plotwending.

Op psychologisch vlak werd het verhaal goed uitgewerkt. Helemaal realistisch? Niet altijd. Maar zeker interessant en verrassend. De dynamiek tussen de personages met daarbij de invloed van de camera’s die continu op hen gericht zijn zat heel goed in elkaar. Dit maakt samen met het originele plot van De villa een boeiende thriller.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven