Sterf voor mij - Mikaela Bley

Sterf voor mij – Mikaela Bley

Op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee jonge dochters spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en een massale zoektocht wordt gestart onder leiding van Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest prestigieuze criminele onderzoekers. Algauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er gebeurde in het leven van dit volmaakte stel.

Info

Titel: Sterf voor mij
Auteur: Mikaela Bley
Serie: Henrik Hedin #1
# pagina’s: 431
Verschijningsdatum: januari 2023
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Caroline, Gustav en hun twee dochters lijken het perfecte leven te leiden. Zeker nu Caroline opnieuw zwanger is en ze alles hebben waar ze van dromen. Maar wanneer Caroline en de meisjes plots verdwijnen valt hun zorgvuldig opgebouwde leven steeds verder uit elkaar. Wat gaat er eigenlijk schuil achter de fa├žade van dit gezin? En zijn Caroline en haar dochters nog te redden?

Sterf voor mij is het eerste deel in de serie rond rechercheur Henrik Hedin. Samen met zijn collega Leia Kaplan wordt hij op de verdwijningszaak van Caroline en haar dochters gezet. Hedin is een nogal stuurs persoon wat hem een apart hoofdpersonage maakt. Leia is dan weer vlotter en toegankelijker. Hierdoor vormen ze samen een explosief duo.

De verdwijning van Caroline en haar dochters roept van in het begin veel vragen op. Alle betrokken familieleden en vrienden lijken wel wat te verbergen hebben tegenover de politie. En ook het verhaal van Caroline zelf is mysterieus. Doorheen dit boek worden spanning en mysterie steeds meer opgebouwd, en vormt het verhaal een mix tussen een politie- en een psychologische thriller. Sterf voor mij leest vlot en vertelt een boeiend verhaal. Maar vooral het einde weet te overtuigen. Een verrassende ontknoping en plotwendingen tonen dat dit verhaal meer te bieden heeft dan op het eerste zicht zou lijken. Een boeiende thriller dus!

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven