Verborgen Karin Slaughter

Verborgen – Karin Slaughter

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Info

Titel: Verborgen
Auteur : Karin Slaughter
Serie: Will Trent #8
# pagina’s: 477
Verschijningsdatum: 14 juni 2016
Uitgeverij: Harper Collins Holland

Review

Verborgen is alweer de achtste thriller in de serie rond Will Trent waarbij ook Sara Linton opnieuw in één van de hoofdrollen zit. Voor fans van deze serie van Karin Slaughter is dit weer een spannend verhaal met de vertrouwde hoofdpersonages.

Plot:

De proloog van Verborgen is kort, mysterieus en zet onmiddellijk de toon voor de rest van deze thriller. Daarna gaan GBI-agenten Will Trent, Faith Mitchell en Amanda Wagner opnieuw aan de slag met een opzienbarende moord. Het begin van Verborgen kan ietwat ingewikkeld aanvoelen wanneer Slaughter probeert om veel informatie over deze nieuwe moordzaak en zijn personages in een eerste lang hoofdstuk te stoppen. Je moet er wel even goed je hoofd bijhouden om vervolgens van verbazing bijna van je stoel te vallen. De flaptekst verklapt al dat er een verband is met Wills verleden en hierbij komt een personage aan bod dat ook eerder in de reeks opdook, en we in dit boek echt goed leren kennen.

Verborgen bestaat uit drie grote delen die mooi op elkaar aansluiten. De antwoorden vallen geleidelijk aan als puzzelstukjes in elkaar. Karin Slaughter wist opnieuw een bijzonder spannend verhaal te creëren waarbij een nieuwe moordzaak gecombineerd gaat met persoonlijke intriges en een kijkje geeft in het verleden van de hoofdpersonen. Het plot bouwt steeds meer op tot je niet meer kan stoppen met lezen. Dit boek scoort echt hoog op de schaal van spanning. Steeds meer begrijp je waar dit verhaal naartoe gaat tot je de ontknoping leest die alle gebeurtenissen mooi oplost. Echt gruwelijk, zoals Slaughter graag vertelt, wordt het deze keer niet. Maar dat mis je niet naast alle spanning en intriges die dit boek wel bezit.

Personages:

De personages in Verborgen staan echt als een huis. Karin Slaughter is enorm goed in het creëren van sterke en unieke karakters die je haat of graag hebt. En steeds wil je alles van hen te weten komen. Doordat de hoofdpersonages al enkele boeken lang meegaan zal je het verhaal pas volledig begrijpen wanneer je de vorige boeken ook las. Indien je Verborgen leest als losstaande thriller zal je misschien enkele associaties niet maken, maar toch werkt Slaughter met voldoende herhaling zodat je de personages goed leert kennen. Naast de vlotte schrijfstijl van de auteur en de gruwelijke verhalen die ze steeds vertelt, lees je deze boeken ook voornamelijk voor de knap uitgewerkte personages. Hierin scoort ze dus sowieso zeer hoog.

Conclusie:

Verborgen is wat minder gruwelijk dan andere boeken die we van Karin Slaughter gewend zijn. Maar ze maakt dit ruimschoots goed met de opgebouwde spanning en mooie uitwerking van de personages. Een spannende topthriller die je niet neerlegt zonder hem eerst uit te lezen.

Heb je de eerdere boeken met Will Trent gelezen dan is dit boek echt top om meer over hem te weten te komen en het verdere verhaal te beleven van de hele groep. Is de reeks nieuw voor je dan kan ik enkel aanraden om te starten met het boek Nachtschade, waarin Sara Linton voor het eerst haar opwachting maakt. Dat is het eerste deel uit de serie rond Jeffrey Tolliver, deze reeks wordt opgevolgd door de boeken over Will Trent. Maar je zal de boeken pas ten volle kunnen smaken wanneer je beide series van in het begin gelezen hebt. En allemaal zijn ze top en aanraders, dus lezen is de boodschap!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven