Karma - Fredrik Persson Winter

Karma – Fredrik Persson Winter

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Info

Titel: Karma
Auteur: Fredrik Persson Winter
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: januari 2023
Uitgeverij: AW Bruna

Review

25 jaar geleden gebeurde er iets onvergeeflijk waar vier schoolvrienden bij betrokken waren. Sindsdien proberen ze elkaar en de gebeurtenis te vergeten, maar het leven lacht hen niet bepaald toe. Wanneer een meisje verdwijnt en sporen leiden naar 25 jaar geleden zijn de vier vrienden verplicht om opnieuw samen te komen.

Vorig jaar las ik De Das van Fredrik Persson Winter en ik vond toen de spanning in deze thriller heel goed. In Karma is dit echter minder aanwezig. In dit verhaal draait het meer om de onderlingen relaties en de persoonlijke levens van de personages die niet goed lopen. Daarom leest dit boek eerder als een misdaadroman of psychologische thriller. De onderlinge relaties zijn interessant en de vier personages zijn heel verschillend. Elk hoofdstuk leer je hen wat beter kennen maar blijft het gissen naar wie oprecht is en wie je al dan niet kan vertrouwen. Daarnaast zijn de twee plots van de verhalen in het verleden en heden onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Door de vele korte hoofdstukken en fijne schrijfstijl leest deze thriller heel vlot. Doorheen het verhaal dat zich afspeelt rond de verdwijning van het meisje krijg je steeds meer info over wat zich vroeger afspeelde. Dat maakt je tijdens het lezen steeds nieuwsgierig naar zowel heden als verleden. De grootste sterkte van dit boek is ongetwijfeld de uitwerking van de personages, hier werd zeker de meeste aandacht aan besteed. Een boeiende scandi-thriller dus!

Plot: 3/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven