Ren Jack Ren - Ruth Ware

Ren, Jack, ren – Ruth Ware

Jack en haar man zijn de beste inbraakspecialisten in het vak. Veel bedrijven huren hen in om hun beveiligingssystemen te testen, door middel van een inbraak. Hun laatste klus had een routineopdracht moeten zijn, maar dan gaat alles verkeerd. Als Jack thuiskomt is Gabe dood, en om alles nog erger te maken wijst de politie Jack aan als hoofdverdachte.
Jack slaat op de vlucht, maar merkt al snel dat ze geen kant op kan. Ze is vastberaden de echte moordenaar te vinden, maar tijdens haar zoektocht kan ze steeds minder mensen vertrouwen…

Info

Titel: Ren, Jack, ren
Auteur: Ruth Ware
# pagina’s: 363
Verschijningsdatum: september 2023
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Jack en haar man Gabe zijn pentesters. Ze worden ingehuurd door bedrijven om bij hen in te breken en hun beveiligingssysteem te testen. Wanneer de laatste opdracht niet loopt zoals verwacht wordt Jack opgepakt door de politie. Eens ze eindelijk terug naar huis kan treft ze daar haar man aan in een grote plas bloed. Gabe is vermoord en de politie is er vast van overtuigd dat Jack de dader is. Hierdoor slaat ze op de vlucht om de waarheid te achterhalen.

Ik las eerder boeken van Ruth Ware en vond dit steeds heel goede thrillers. Al snel werd echter duidelijk dat deze thriller anders is. Ik vond het lezen van Ren, Jack, ren eerst ontzettend moeilijk omdat dit niet voelde als een thriller van Ware. Toen ik besloot dit gevoel los te laten ontdekte ik dat deze thriller toch best boeiend was en de moeite waard.

Jack staat in deze thriller centraal als hoofdpersonage. Ze denkt ook veel terug aan het verleden met haar man Gabe. Verder komen er nog enkele personages aan bod maar blijft het toch vooral om dit koppel draaien. Ondanks dit beperkt aantal aan personages krijg je toch weinig voeling met hen. Het is moeilijk om een goed beeld te krijgen van Jack en inzicht in haar als persoon.

De liefde tussen Jack en Gabe werd dan wel heel goed omschreven. Deze is overduidelijk aanwezig en werd heel sterk verteld waardoor het beslist wat emoties teweeg bracht tijdens het lezen.

Het verhaal rond het pentesten is origineel en het duurt wel even tot je weet welke richting het allemaal uitgaat. Maar veel gebeurtenissen zijn net iets te toevallig of worden heel eenvoudig opgelost. Tijdens het lezen blijf je wel geboeid omdat je absoluut wil weten hoe alles in elkaar zit. Ren, Jack, ren is een originele thriller maar eerder werk van Ruth Ware kon meer overtuigen.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven