De gevangene – B.A. Paris

Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Jed Hawthorne ontmoet. Al snel trouwen ze. Maar dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? Door wie wordt ze gevangengehouden? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde?

Info

Titel: De gevangene
Auteur: B.A. Paris
# pagina’s: 355
Verschijningsdatum: november 2022
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

B.A. Paris bewees eerder al dat ze sterk is het schrijven van psychologische thrillers die zich afspelen in familiale sfeer. Haar vorige thrillers vond ik stuk voor stuk goed en dat maakte me dan ook heel benieuwd naar haar nieuwe boek De gevangene.

Toen Amelie 18 was en noodgedwongen op straat terecht kwam, werd ze opgevangen door Carolyn. Enkele jaren later vindt ze een job in het bedrijf van Jed Hawthorne. Wanneer Amelie en Jed plots trouwen lijkt er iets niet helemaal ok. Even later wordt Amelie wakker in een donkere kamer zonder uitweg.

Dit boek is spannend! Het eerste deel met de korte hoofdstukken grijpt je aandacht vast en laat je niet meer los. Dit boek neerleggen wordt vanaf dan heel moeilijk. Je leest het verhaal van Amelie in hoofdstukken die afwisselend over het heden en verleden gaan. In het tweede deel van het verhaal volg je Amelie verder en krijg je stilaan meer antwoorden. De spanning in dit tweede deel is wat minder en geeft wel een contrast met de eerste hoofdstukken. Maar de ontwikkeling van dit plot zit goed in elkaar tot het einde. Hoofdpersonage Amelie wordt mooi uitgewerkt en op de laatste pagina had ik het toch even lastig om haar los te laten.

De gevangene is een spannende en sterke psychologische thriller die je niet zomaar loslaat!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven