Het laatste woord - Boris O Dittrich

Het laatste woord – Boris O Dittrich

Het gaat niet goed met Netty Geel, een jonge moeder. Haar huwelijk, haar werk, haar vrienden, haar huis: alles beklemt haar. Alleen omwille van haar zoontje Leon probeert ze er het beste van te maken. Tot het haar te veel wordt. Ze schrijft een emotionele afscheidsbrief en lijkt vervolgens in het niets te verdwijnen. Haar man Bart doet aangifte van vermissing en de politie stelt een onderzoek in, maar van Netty ontbreekt elk spoor. Twintig jaar lang pijnigt Leon zich over de vraag waarom zijn moeder hem bij zijn vader heeft achtergelaten en niets van zich laat horen. Tot hij ontdekt wat er is gebeurd. De waarheid is pijnlijker dan hij ooit had durven denken. In Het laatste woord bouwt Boris O. Dittrich een spanning op die de lezers tot het einde toe in zijn greep zal houden!

Info

Titel: Het laatste woord
Auteur: Boris O Dittrich
# pagina’s: 365
Verschijningsdatum: oktober 2022
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Het laatste woord is een thriller die zich afspeelt in de huiselijke sfeer. Netty geel is echtgenote en moeder van de vierjarige Leon. Haar huwelijk gaat niet meer goed en de constante zorg voor de kleuter valt haar zwaar. Ze neemt enkele foute beslissingen en geraakt steeds meer in de put. Tot ze op een dag een brief achterlaat en verdwijnt. De politie weet niet te achterhalen wat er hierna met Netty gebeurde. Twintig jaar later doet haar zoon Leon een vreselijke ontdekking die aanleiding geeft om de zaak te heropenen. Niets is wat het twintig jaar eerder leek.

Deze thriller is opgedeeld in verschillende delen die uit een ander perspectief worden verteld. In het begin is er een groot stuk waarin we Netty leren kennen. Netty heeft psychische problemen en dat kan je goed voelen in haar verhaal. Boris O Dittrich is er zo goed in geslaagd om de depressieve gevoelens van Netty op papier te zetten, dat er best een trigger warning mag zijn voor lezers die het zelf moeilijk hebben. Na haar verdwijning lezen we vanuit echtgenoot Bart, rechercheur Maya en zoon Leon.

Het laatste woord is zonder twijfel een boeiend verhaal dat heel vlot geschreven is. Je moet gewoon weten wat er met Netty gebeurde en de auteur weet de spanning hierover goed op te bouwen. Op een bepaald moment geeft hij misschien net iets teveel info weg waardoor de ontknoping niet geheel verrassend is. Maar deze thriller is zonder twijfel een aanrader voor wie graag leest over mysteries binnen een gezin.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven