Het laatste feest - Clare Mackintosh

Het laatste feest – Clare Mackintosh

De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer.
Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie, Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen.
De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…

Info

Titel: Het laatste feest
Auteur: Clare Mackintosh
Serie: Rechercheur Morgan #1
# pagina’s: 396
Verschijningsdatum: september 2022
Uitgeverij: De Fontein

Review

Plot:

The Shore omvat enkele luxueuze vakantiehuizen aan het rand van een meer. Op Oudejaarsavond organiseren ze een groot feest voor de bewoners en de dorpsgenoten, die helemaal niet blij zijn met de komst van deze buitenstaanders. Het feest eindigt dramatisch wanneer Rhys Lloyd, eigenaar van The shore, dood wordt aangetroffen in het meer. Wanneer rechercheur Ffion Morgan aan het moordonderzoek begint blijkt al snel dat bijna iedereen wel een reden had om Rhys te vermoorden.

Het laatste feest is het eerste boek uit een nieuwe serie rond rechercheur Ffion Morgan. De hoofdstukken werden geschreven vanuit verschillende perspectieven en in heden en verleden. Zo kom je geleidelijk aan vanuit de verschillende standpunten te weten wat er juist gebeurde op Oudejaarsavond. Toch leest deze thriller niet altijd even vlot. Er zijn heel veel personages en gebeurtenissen die ervoor zorgen dat het boek wat moeizaam leest in het begin. Wanneer de hoofdstukken naar het einde toe wat spannender worden, wordt er gewisseld in perspectief en valt het verhaal weer even stil.

Naar het einde toe lijkt het echter dat dit boek enkel een lange inleiding nodig had. De laatste pagina’s zijn plots heel spannend en brengen de belangrijkste personages duidelijk naar voor. Wat volgt is een spannende ontknoping die je in één keer uitleest. Ook leer je hoofdpersonage Ffion veel beter kennen waardoor je heel benieuwd wordt naar het volgende boek rond haar personage.

Personages:

Zoals eerder gezegd komen er heel veel personages aan bod en is het lang moeilijk om hen goed te leren kennen. Ook hoofdpersonage Ffion is moeilijk vast te krijgen in het begin. Naar het einde toe wordt alles duidelijker en worden ook de personages boeiender. Het verhaal van Ffion blijkt uiteindelijk heel verrassend en het is duidelijk waarom het uitkijken is naar een volgend deel over haar.

Conclusie:

Het laatste feest is een thriller die een lange aanloop nodig heeft om dan over te gaan tot een spannende ontknoping met een boeiend nieuw seriepersonage.

Plot: 3/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven