Negen levens in het kattencafé - Cate Conte

Negen levens in het kattencafé – Cate Conte

Eindelijk is het zover: de grote opening van het kattencafé op Daybreak Island, waar klanten gezellig kunnen kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee, in gezelschap van een heel assortiment vriendelijke katten. Mede-eigenaar Maddie James kan haar geluk niet op, tot ze verstrikt raakt in een drama tussen een van haar vrijwilligers, een fervente dierenrechtenactiviste, en een rijke vrouw die erop staat een lapjeskat te adopteren – en wel nu meteen! De ruzie zelf is al slecht genoeg voor de zaken, maar als de diepbeledigde dame dood wordt aangetroffen met een kattenspeeltje naast zich, is het personeel van het kattencafé hoofdverdachte nummer 1. Met haar reputatie en carrière op het spel ??(om nog maar te zwijgen van haar ontluikende romance met een knappe dierentrimmer) moet Maddie alles doen om de misdaad op te lossen – voordat haar negen levens op zijn.

Info

Titel: Negen levens in het kattencafé
Auteur: Cate Conte
Serie: Kattencafé #2
# pagina’s: 336
Verschijningsdatum: augustus 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Negen levens in het kattencafé is het tweede deel in deze cosy crime serie van Cate Conte. Het verhaal gaat direct verder waar deel één eindigde.

Plot:

Maddie is ontzettend blij wanneer ze samen met haar opa en zakenpartner haar kattencafé kan openen. Met de hulp van enkele vrijwilligers stellen ze het café open voor het publiek. Maar wanneer een ruzie tussen een klant en vrijwilliger uit de hand dreigt te lopen wordt de sfeer gespannen. Even later wordt de boze klant vermoord teruggevonden en ontvouwt zich opnieuw een kleine misdaaddrama in het leven van Maddie en haar kater JJ.

Negen levens in het kattencafé begint leuk met de opening van het kattencafé, waarop het in deel één van de serie nog even wachten was. De personages kennen we ondertussen al en worden kort nog eens voorgesteld. Al vrij snel gaat het verhaal over het heuse drama in dit boek. Voor de tweede keer laat Maddie de politie links liggen en gaat ze zelf op onderzoek waarbij haar persoonlijke relaties op de achtergrond komen. Ook dit boek is opnieuw ontspannend en leuk. Ondanks de moorden rond het kattencafé heeft deze serie weinig voeling met misdaad. Het persoonlijke drama en liefdesrelaties in het leven van Maddie en haar familie hebben dan weer een hoog feelgoodgehalte. De schrijfstijl van Cate Conte loopt mooi door in dit boek, met vrij korte en vlotte hoofdstukken.

Personages:

De personages worden niet uitgebreid meer herhaald aangezien dit echt wel een boek uit een serie is. Lees je eerst deel één dan ben je helemaal mee. We leren Maddie en haar familie weer wat beter kennen, en haar zakenpartner duikt op als vrij nieuw personage. Ze worden allemaal niet zo grondig uitgewerkt maar toch voldoende voor dit verhaal.

Conclusie:

Negen levens in het kattencafé is net zoals het eerste deel in de serie een leuk verhaal dat draait om veel drama met een vleugje misdaad.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 2/5
Leesplezier: 3/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven