De hoofdrol - Janice Hallett

De hoofdrol – Janice Hallett

In dit dossier vind je de stukken over de schokkende gebeurtenissen rondom de Fairway Players-toneelgroep, en over de dood van een van hun leden. Er zit op dit moment iemand vast voor de moord, maar het lijkt erop dat deze persoon onschuldig is, en dat een aantal duistere geheimen nog niet is onthuld.

Info

Titel: De hoofdrol
Auteur: Janice Hallett
# pagina’s: 477
Verschijningsdatum: november 2022
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Review

Wil je nog eens een thriller lezen die anders is dan de andere? Dan zit je zeker goed met De hoofdrol. Vooral de originele insteek van dit boek zet aan tot lezen. Dit is geen gewoon misdaadverhaal, maar eerder een dossier met ontzettend veel mails die geschreven werden door de verschillende personages. Aan de hand van deze mails ga je zelf op zoek naar wie het slachtoffer is en wie de moordenaar.

Het is wel even wennen wanneer je dit boek begint te lezen. Er is geen alwetende verteller of een verhaal vanuit de ik-vorm. Het grootste deel van dit boek bestaat uit mails en daarnaast ook enkele Whatsapp-conversaties. In het begin van De hoofdrol is er een lijst met de personages die je op weg kan helpen. Maar je hebt lange tijd geen idee waar dit verhaal naartoe zal gaan en wie er vermoord is.

Ik vond het niet altijd evident om door deze thriller te geraken. De opbouw is origineel maar dat vraagt natuurlijk wel een aanpassing in je leesstijl. Het aantal personages en gebeurtenissen is groot, waardoor je er toch wel je hoofd moet bijhouden tijdens het lezen. Maar het zoeken naar zowel slachtoffer, moordenaar als motief is leuk. Zelf had ik maar een klein deeltje van het mysterie juist geraden terwijl andere speurneuzen het raadsel helemaal konden oplossen. Ga de uitdaging aan en ontdek zelf of jij een goede detective zou zijn!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Xander Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven