De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

In de spannende roman De geheimen van de kostschool onderzoekt detective Jazz Hunter de moord op een vijftienjarige jongen. Ze duikt in de geschiedenis van de school en ontdekt dat er heel veel mensen iets te verbergen hebben. En de tijd begint te dringen, want er vallen meer slachtoffers…

Info

Titel: De geheimen van de kostschool
Auteur: Lucinda Riley
# pagina’s: 414
Verschijningsdatum: mei 2022
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Review

Lucinda Riley, vooral gekend voor haar romans over de Zeven Zussen, schreef dit misdaadverhaal al in 2006. Intussen werd dit uitgebracht in haar naam door haar zoon. Ik las tot nu toe enkel het eerste boek van De Zeven Zussen maar werd hierdoor wel benieuwd naar een misdaadverhaal van deze auteur.

Plot:

Wanneer een leerling van een exclusieve kostschool overlijdt in verdachte omstandigheden wordt Jazz Hunter op de zaak gezet. Door haar persoonlijke problemen had ze haar carrière bij de politie vaarwel gezegd, maar deze zaak trekt haar toch opnieuw aan. Wanneer Jazz dieper gaat graven in het verleden van de kostschool komen steeds meer geheimen en gevaar naar boven.

De stijl van Lucinda Riley is ook in dit misdaadverhaal zeker terug te vinden: mooi uitgewerkte en realistische personages, wat geschiedenis en geheimen uit het verleden plus enkele aangrijpende persoonlijke drama’s. De geheimen van de kostschool leest zeker niet als een thriller. Het is eerder een roman die draait rond een misdaad, en is hierdoor vrij ontspannend om te lezen. Een boek dat dus zeker een ruim publiek kan aanspreken.

De schrijfstijl is aangenaam en vooral het verhaal van hoofdpersonage Jazz gaat aanspreken. Toch mist dit boek wat aan spanning.

Personages:

Lucinda Riley was steeds heel sterk in het uitwerken van haar personages. Ook in De geheimen van de kostschool weet ze hoofdpersonage Jazz mooi neer te schrijven en levensecht te maken. De andere personages hebben ook mooi elk hun eigen verhaal en persoonlijkheden. Al maakt de hoeveelheid aan personages het soms wat moeilijk om te volgen.

Conclusie:

De geheimen van de kostschool is een goed misdaadverhaal dat vlot leest en er vooral uitspringt door de mooi uitgewerkte personages.

Plot: 3/5
Personages: 4/5
Spanning: 2/5
Leesplezier: 3/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven