De burgerwacht - Ellen Lina

De burgerwacht – Ellen Lina

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

Info

Titel: De burgerwacht
Auteur: Ellen Lina
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: februari 2022
Uitgeverij: De Fontein

Review

Plot:

Wanneer Kayleigh besluit om te stoppen met haar job bij Defensie zoekt ze haar ouders terug op in Berkendijk. Na de moord op haar zus Brenna ontvluchtte ze het dorp en bleef er twintig jaar weg. Maar Berkendijk is niet meer wat het geweest is. De inwoners worden geteisterd door inbraken, overvallen en daar bovenop ontdekt Kayleigh ook nog een lijk in het meer. De Burgerwacht besluit de problemen zelf aan te pakken, maar zijn zij wel te vertrouwen?

De Burgerwacht is een spannend verhaal dat zich afspeelt in een Nederlands dorpje. Het draait vooral om Kayleigh en haar familie, maar je leert ook veel dorpsgenoten kennen via de opgerichte burgerwacht. Mysteries uit het heden en geheimen van vroeger vormen een origineel verhaal. Het boek is geschreven vanuit verschillende personages waaronder ook de dader. Al snel krijg je een vermoeden wie dit zou kunnen zijn, maar toch blijft de ontknoping spannend en verrassend.

Deze vlotlezende thriller laat je niet snel los en heeft zelfs enkele scènes die je even laten gruwelen. Er komt ook veel in voor over paarden wat zeker een interessante toevoeging aan het verhaal is.

Personages:

De personages in De Burgerwacht zijn ontzettend goed uitgewerkt en vooral van Kayleigh krijg je een heel goed beeld. Ellen Lina slaagt erin om je te laten meeleven en de personages laten je vervolgens niet meer los.

Conclusie:

De Burgerwacht is een originele thriller met veel aandacht voor de uitwerking van de personages, spanning en ook een stukje gruwel.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven