Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

Een zee van tijd – Eva Nagelkerke

De vrijheid roept. Maar is Linde wel veilig op het strand? Linde vraagt zich steeds vaker af: is dit het nou? Heeft ze hier zo hard voor geknokt? Werken bij een prestigieus kantoor op de Zuidas is niet wat ze had gehoopt. De concurrentie is moordend en een nacht doorwerken is de normaalste zaak van de wereld. Het enige waar Linde blij van wordt is de stiekeme relatie met Vincent, een van haar bazen. Totdat ze een schokkende foto ziet op zijn telefoon. Ze neemt een impulsief besluit en gooit haar leven radicaal om. Ze geniet van de vrijheid aan de kust, maar is ze er wel veilig?

Info

Titel: Een zee van tijd
Auteur: Eva Nagelkerke
# pagina’s: 100
Verschijningsdatum: juli 2022
Uitgeverij: De verhalenfabriek

Review

Laatst zat ik even “tussen twee boeken in”. Ik zocht dus een boek met niet teveel pagina’s om even deze periode te overbruggen. Tijd voor een kennismaking met de boeken van De Verhalenfabriek: dit zijn allemaal korte ebooks die je in een dag of twee kan uitlezen. Ik koos voor Een zee van tijd van Eva Nagelkerke.

Plot:

Linde werkt bij een prestigieus kantoor waar ze leeft voor haar werk om de partners te dienen, in de hoop zelf snel hogerop te geraken. Haar geheime relatie met haar baas Vincent vormt hierop een mooie aanvulling. Tot ze ontdekt dat Vincent een vreselijk geheim met zich meedraagt en hierdoor beseft dat ze eigenlijk niet gelukkig is met haar job. Van de ene op de andere dag gooit ze het roer om en gaat voor een nieuwe uitdaging, maar gevaar loert om elke hoek.

Een zee van tijd is een kort spannend verhaal van ongeveer 100 pagina’s. Toch zit er een uitgebreide inleiding aan het verhaal waarin je Linde leert kennen op haar veeleisende job en een beeld krijgt van haar geheime relatie. Wanneer Linde kiest voor een nieuwe uitdaging wordt het verhaal echt interessant. Geheime gebeurtenissen, veel vraagtekens en een ontspannende sfeer maken van dit boek een leuk spannend verhaal. Toch zijn er nog enkele schokkende gebeurtenissen waardoor het verhaal en zijn ontknoping zeker niet oppervlakkig zijn. Het duo Eva Nagelkerke wist mooi allerlei elementen voor een spannend plot in dit korte boek te stoppen.

Personages:

Bij een kort verhaal is het vaak moeilijk om de personages echt te leren kennen. Toch kom je in dit boekje vrij veel te weten over Linde en haar persoonlijkheid. Het aantal andere personages blijft beperkt waardoor je toch ook een goed overzicht houdt. De uitwerking hiervan is dus zeker geslaagd voor zo’n kort verhaal.

Conclusie:

Een zee van tijd is een spannende korte thriller die toewerkt naar een verrassende ontknoping.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven