Zie mij - Jennifer Hillier

Zie mij – Jennifer Hillier

Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes. Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo’s ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James.

Info

Titel: Zie mij
Auteur: Jennifer Hillier
# pagina’s: 384
Verschijningsdatum: juni 2020
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Plot:

Veertien jaar geleden waren tieners Angela, Geo en Kaiser beste vrienden. Tot de dag dat Angela verdween, want toen veranderde alles voor hen. Wanneer de stoffelijke resten van Angela worden teruggevonden komt het drama van toen terug naar boven. Zeker wanneer blijkt dat Geo’s grote tienerliefde Calvin de dader blijkt te zijn. Maar ook Geo wist meer van Angela’s verdwijning dan ze ooit toegaf. En de moorden blijken hier nog niet te stoppen.

Zie mij heeft me echt verrast. Ik wou het boek al heel lang lezen door enkele positieve reviews en nu laat het verhaal me niet zomaar los. Dit is echt een psychologische thriller waarbij je inzicht krijgt in de personages maar toch zo verrast kan worden. Het plot zit goed in elkaar en werd uitgewerkt vanuit het heden met veel flashbacks. Zo kom je steeds meer te weten over wat er veertien jaar geleden gebeurde. Bijna tot op de laatste pagina’s blijven sommige dingen een mysterie, maar dan valt de puzzel mooi in elkaar. Je kan alle gebeurtenissen teruglinken naar het begin van het boek en ondanks enkele losse eindjes voelt het verhaal af.

Jennifer Hillier heeft een aangename vlotte schrijfstijl en weet de psychologie van het verhaal goed uit te werken. Maar haar stijl is ook rechtuit en vaak shockerend. Sommige details doen je toch even slikken en blijven aan je plakken. Hillier schuwt geen zware topics en dat zorgt ervoor dat je deze thriller niet gewoon naast je neerlegt. Ook laat ze haar personages wel wat onorthodoxe keuzes maken die wel voer zijn voor discussie.

Personages:

De belangrijkste personages in Zie mij werden mooi uitgewerkt, zowel in het heden als verleden. Je komt veel te weten over Geo, Kaiser en Calvin. Toch blijven ze ook steeds een stukje mysterieus en lijken ze niet helemaal te vertrouwen. De gebeurtenissen die hen verbinden zijn zo aangrijpend en goed omschreven, dat het moeilijk is om deze personages los te laten.

Conclusie:

Zie mij is een boeiende psychologische thriller die knap in elkaar zit. Het is ook een pijnlijk verhaal met knap uitgewerkte personages.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven