Nog lange niet M.J. Arlidge

Nog lange niet – M.J. Arlidge

Je hebt nog een uur te leven.
Dat is het enige wat de stem aan de telefoon zegt voordat er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: iemand houdt zijn of haar slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten… en slaat dan toe.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Want de dader is haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Wat hebben deze slachtoffers met elkaar gemeen? Voor hen kan nu elk telefoontje de laatste zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Info

Titel: Nog lange niet
Auteur : M.J. Arlidge
Serie: Helen Grace #9
# pagina’s: 525
Verschijningsdatum: 2 juni 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Nog lange niet is alweer het 9de deel in de serie rond Helen Grace door auteur M.J. Arlidge. Ik las ook de vorige acht boeken en vond deze allemaal heel goed tot zelfs super goed! De stijl van Arlidge kenmerkt zich door korte hoofdstukken die vlot geschreven zijn, een stoer vrouwelijk hoofdpersonage en moordzaken met verrassende ontknopingen.

Plot:

Helen Grace en haar team staan in Nog lange niet opnieuw voor een zware opdracht, wanneer een moordenaar zijn slachtoffers de stuipen op het lijf jaagt. Eerst krijgt het slachtoffer een telefoontje met de boodschap dat hij of zij nog één uur te leven heeft. Daarna is er geen ontsnappen meer aan.

De spanning bouwt mooi op in dit boek. De kenmerkende korte hoofdstukken van Arlidge missen opnieuw hun doel niet en zorgen ervoor dat het verhaal op een goed tempo blijft doorgaan. Stoppen met lezen lukt niet meer, want beetje bij beetje krijg je meer informatie. Je kan mooi meedenken hoe de ontknoping in elkaar zal zitten. Hier en daar zitten kleine stukjes info in het boek verstopt, waarmee op het einde de zaak kan opgelost worden. Toch is deze ontknoping verrassend en origineel.

Personages:

Helen Grace is een bijzonder personage en om haar echt te begrijpen moet je ook de vorige boeken in de reeks gelezen hebben. In Nog lange niet zet ze enkele stappen richting een liefdevolle relatie, maar zoals steeds bij Helen Grace gaat dit niet vanzelf.

Ook rechercheur Charlie Brooks en journaliste Emilia Garanita spelen opnieuw hun rol in dit boek. Waar je veel sympathie gaat voelen voor Charlie, die Helen steeds bijstaat, wordt de haat voor Garanita weer groter. Arlidge slaagt er in elk geval goed in om je een bepaald personage echt te laten haten.

De andere personages in het verhaal worden uitgediept volgens hun rol. Er wordt geen tijd besteed aan uitgebreide karakteromschrijvingen, maar dit is ook niet nodig. Je leert de personages voldoende kennen om een mening te vormen en hen te gaan begrijpen.

Conclusie:

Nog lange niet is opnieuw een top thriller van M.J. Arlidge! Het is best een dik boek, maar het leest zo vlot dat je in een mum van tijd door de pagina’s vliegt. De spannende opbouw in dit boek, het knappe plot en het evenwicht tussen de personages vormen samen een mooi geheel. Dit boek is al zijn sterren waard!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven