Alibi - Denise Mina

Alibi – Denise Mina

IAlibi van Denise Mina, de Schotse queen of crime, luistert Anna McDonald tijdens het klaarzetten van de schoolspullen van haar kinderen naar een truecrimepodcast. Dan staat haar beste vriendin Estelle voor de deur en komt haar man de trap af met een koffer in zijn hand. Ze vertrekken samen en nemen de kinderen mee. Anna blijft in shock achter. Nu haar leven ineengestort is, zoekt ze afleiding in de podcast; over een gezonken jacht en een vermoord gezin, met een vleugje corruptie en machtsmisbruik. Dan ontdekt Anna dat ze een van de genoemde slachtoffers uit een vorig leven kent en raakt ze ervan overtuigd dat ze weet wat er is gebeurd. Dat betekent dat ze haar verleden niet langer verborgen kan houden. Ze besluit op jacht te gaan naar de waarheid, maar ze beseft niet dat daarmee alles waarvoor ze zo hard gewerkt heeft als een kaartenhuis zal instorten.

Info

Titel: Alibi
Auteur : Denise Mina
# pagina’s: 324
Verschijningsdatum: april 2020
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Alibi van Denise Mina is een bijzonder boek, zowel de schrijfstijl als de opbouw van het boek zijn speciaal en anders binnen het thrillergenre. Dit maakt het boek uniek, maar je moet het wel kunnen appreciƫren.

Plot:

Anna neemt graag wat tijd voor zichzelf zonder de drukte van haar gezin om zich heen. Dan leest ze boeken of luistert ze naar truecrimepodcasts. Wanneer haar man Anna verlaat samen met de kinderen luistert ze naar een podcast die blijkt te gaan over iemand die ze kent. Ze besluit zich te verdiepen in dit mysterie en stort zich helemaal op de podcast.

De hoofdstukken bestaan veelal uit afleveringen van de podcast en vervolgens de zoektocht van Anna en haar metgezel Fin. De afleveringen worden letterlijk verteld wat zorgt voor een bijzondere opbouw van het verhaal. Daarnaast vertelt Anna ook het verhaal van de tocht die ze samen met Fin onderneemt, en dat gebeurt met een toch wel speciale vertelstijl. Een bijzonder boek dus waarin een moordmysterie wordt onderzocht. Er komen veel zware thema’s aan bod in het boek die niet heel diep worden uitgewerkt en dat is wel een gemiste kans.

Personages:

Hoofdpersonages Anna en Fin komen niet echt over als sympathieke personen. Geen enkel personage in Alibi is eigenlijk echt aangenaam. Dit zorgt ervoor dat je niet snel een band met hen gaat opbouwen en wel eens wat ergernissen kan krijgen. Maar de band die Anna en Fin doorheen het verhaal ontwikkelen is wel mooi om mee te volgen. En zoals bij ongeveer elk aspect van dit verhaal is deze ook opnieuw atypisch en daardoor toch wel bijzonder.

Conclusie:

Alibi van Denise Mina is een bijzonder verhaal op alle vlakken: de aparte vertellende schrijfstijl, de opbouw met afleveringen uit een truecrimepodcast en de atypische personages. Alles aan dit boek is anders en daardoor is het eerder een boek “you love it or you hate it”. Wil je eens een originele thriller/misdaadmysterie lezen dan moet je deze zeker eens proberen. Houd je meer van een klassieke opbouw en mooi uitgewerkte personages dan laat je dit boek beter aan jou voorbijgaan.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven