De understudy

De understudy – Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown

Hoe ver zou je gaan om je dochter te beschermen? Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood. Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige? Als een van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven?

Info

Titel: De understudy
Auteur : Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown
# pagina’s: 352
Verschijningsdatum: Maart 2020
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Een thriller geschreven door vier verschillende auteurs is altijd een beetje speciaal. Zal het een mooi geheel vormen? Is dit een sterk verhaal? Ik was heel benieuwd naar dit boek!

Plot:

De understudy gaat over vier moeders met elk een dochter op een toneelschool waardoor er zich twee vriendengroepen vormen: de vier moeders en de vier dochters. Dan start er een nieuw meisje op school en gebeuren er allerlei onverklaarbare incidenten. Heeft dit te maken met het nieuwe meisje? Of is het één van de dochters of moeders die niet te vertrouwen is?

De understudy is opgebouwd uit tien delen, waarbij elk deel door een andere auteur geschreven werd. Wie schrijft staat telkens aan het begin van elk hoofdstuk vermeld, al is er niet echt veel verschil in schrijfstijl tussen de delen in dit boek. Je leest het verhaal volledig door de ogen van de vier moeders.

Het blijft even afwachten tot het echte verhaal zich begint te ontvouwen en de antwoorden worden pas naar het einde helemaal duidelijk. Maar dit is geen plot dat overdondert of super spannend is. Het opzet doet een beetje denken aan Grote kleine leugens van Liane Moriarty, maar De understudy werd veel minder uitgewerkt en is ook niet zo verrassend.

Personages:

Zowel de moeders als dochters zijn heel competitief in De understudy. Hierdoor is het al snel duidelijk dat niemand te vertrouwen is. In het begin van het boek moet je er even je aandacht bijhouden om te onthouden welke dochter bij welke moeder past. Maar daarna heb je ook meteen kennis gemaakt met de voornaamste personages in dit boek.

De vier moeders hebben allemaal een verschillende stijl in opvoeden, een andere achtergrond en een dochter met andere ambities. Dit geeft wel veel variatie in de groep. Al merk je hierdoor ook dat de vriendschappen niet echt zijn aangezien alle personages zo weinig met elkaar gemeen hebben.

Conclusie:

De understudy is origineel omdat het geschreven werd door vier bestsellerauteurs. Zowel het plot als de kleine groep personages zijn goed, maar gemiddeld. Het is geen verrassend verhaal maar wel een leuke psychologische thriller over dramatische tieners en hun moeders.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven