De gastenlijst - Lucy Foley

De gastenlijst – Lucy Foley

Dertien gasten. Eén lijk. Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust. Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, nadert er een storm. Wanneer die in alle hevigheid losbarst, kan niemand nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat een van de aanwezigen in staat was tot moord. Iedereen heeft geheimen. Iedereen heeft een motief. Een van hen zal het eiland niet levend verlaten. Maar wie?

Info

Titel: De gastenlijst
Auteur: Lucy Foley
# pagina’s: 340
Verschijningsdatum: november 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Ik las eerder De jachtpartij van Lucy Foley en was heel enthousiast over deze spannende thriller. Hoog tijd dus om ook De gastenlijst te lezen!

Plot:

Weddingplanner Aoife host een bruiloft op een mooi en afgelegen eiland langs de Ierse kust. Het bruidspaar is een bekend koppel waardoor het feest bijzonder en groots belooft te worden. Maar iedereen op de gastenlijst lijkt wel een eigen agenda te hebben. En dan valt er een slachtoffer.

Er zijn enkele zaken heel leuk aan dit boek en vergelijkbaar met het vorige boek van Lucy Foley. De hoofdstukken zijn kort en worden afwisselend geschreven vanuit de belangrijkste personages. Maar toch kom je hierdoor niet snel te weten wie het slachtoffer of de dader is. Het gaat er niet enkel om te zoeken naar een schuldige, maar eveneens blijft het lang spannend over voor wie het slecht zal aflopen.

Naast de spanning gaat het verhaal ook voor een groot deel over onderlinge intriges, moeilijke familiebanden en problematische relaties. Hierdoor is dit boek geen thriller waardoor je op het puntje van je stoel zit, maar wel een verhaal dat je al snel niet meer loslaat.

Personages:

Verschillende personages uit het boek leer je goed kennen doordat er hoofdstukken vanuit hun standpunt beschreven worden. Al duurt het tot het einde voor je echt weet hoe het nu juist met iedereen zit, toch grijpen deze personages je aan. Hun persoonlijke verhalen worden geleidelijk aan verteld op een levensechte manier.

Conclusie:

Ook deze tweede thriller van Lucy Foley is zeker geslaagd. Het is een psychologische thriller met veel aandacht voor de personages die je in een vlot tempo uitleest.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven