Nachtwerk - Nora Roberts

Nachtwerk – Nora Roberts

Harry Booth begon met stelen toen hij pas negen was: zijn moeder werd ziek en de rekeningen stapelden zich op. Toen zijn moeder de strijd tegen kanker verloor, ging hij door met zijn nachtelijke werk. Harry reist door heel de Verenigde Staten, neemt telkens een nieuwe identiteit aan en is altijd op zijn hoede. Hij moet onopgemerkt blijven – en zich vooral niet binden. Wanneer hij Miranda Emerson ontmoet, stelt hij zich eindelijk open. Maar de krachtige band tussen hen moet verbroken worden want niet alle dieven houden zich aan Harry’s erecode. Sommigen willen behalve schilderijen en juwelen ook mensen bezitten.

Info

Titel: Nachtwerk
Auteur: Nora Roberts
# pagina’s: 480
Verschijningsdatum: juni 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Nora Roberts associeer ik voornamelijk met romantische boeken, dus een thriller of spannende roman van haar zal ik niet snel vastnemen. Tenzij ik deze in mijn handen geduwd krijg zoals bij Nachtwerk het geval was. En dan besef ik opnieuw wat een fijne schrijfstijl zij toch heeft.

Plot:

Toen Harry Booth 9 was en zijn zwaar zieke moeder de eindjes amper aan elkaar kon knopen, begon hij met stelen. Later reist hij de wereld rond onder verschillende namen tot hij een opdrachtgever ontmoet waar alles fout aan is. Vanaf dan moet Harry vluchten en iedereen die hem dierbaar is achterlaten, en ergst van al: zijn grote liefde Miranda.

Nachtwerk begint aangrijpend wanneer de geschiedenis van Harry wordt omschreven. Daarna volgt een verhaal van liefde, spanning en gemis. Het gaat over inbraak, diefstal, vluchten en soms ook moord. Maar verder is dit vooral ook een liefdesverhaal. Daarom zou ik dit boek echt wel een spannende roman noemen.

Nora Roberts weet het verhaal en zijn personages heel treffend te beschrijven. Haar omschrijvingen zijn uitgebreid maar nooit teveel, en het ganse verhaal blijft boeien. Het verhaal van Harry en de mensen om wie hij geeft is boeiend. En eigenlijk blijf je gewoon lezen omdat je wilt weten hoe het verder met hen gaat. Het plot is niet heel bijzonder maar werd wel mooi uitgewerkt. In zijn geheel is dit best een goed boek dat je fijne leesuren kan geven.

Personages:

Nora Roberts bewijst ook in Nachtwerk dat ze sterk is in het brengen van personages. Ze geeft je als lezer het gevoel dat je naast hen in het verhaal staat. Harry, Miranda en enkele anderen lijken levensecht en werden allemaal mooi uitgewerkt in verhouding tot hun rol in het verhaal.

Conclusie:

Nachtwerk is een spannende roman die heel mooi werd neergeschreven, met een goed verhaal en boeiende personages.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven