De huisgenoot - Sarah Bailey

De huisgenoot – Sarah Bailey

Journaliste Olive Groves werkte als junior-verslaggever aan het verhaal van ‘De moord op de huisgenoot’, en raakte geobsedeerd door de zaak. Nu, negen jaar later, wordt de huisgenoot die vermist werd, dood aangetroffen op een afgelegen terrein. Oli krijgt het verhaal opnieuw toegewezen, alleen zal ze dit keer, tegen haar zin, moeten samenwerken met de jonge betweter Cooper, een bekende podcastmaker. Oli en Cooper ontdekken nieuwe feiten over de drie huisgenoten en verborgen geheimen komen boven tafel. De onthullingen brengen Oli terug naar de dood van de eerste huisgenoot en dwingen haar om trauma’s en onzekerheden uit het verleden onder ogen te zien. Wat is er die nacht echt gebeurd tussen de drie huisgenoten? Oli bijt zich vast in haar zoektocht naar de moordenaar…

Info

Titel: De huisgenoot
Auteur: Sarah Bailey
# pagina’s: 444
Verschijningsdatum: mei 2022
Uitgeverij: Marmer

Review

Plot:

Toen Oli net aan de slag ging als journaliste mocht ze verslag doen van “de huisgenotenmoord”. Drie meisjes deelden samen een huis: één werd vermoord, één vermist en één beschuldigd. Negen jaar later wordt Oli opnieuw geconfronteerd met het verhaal wanneer de vermiste huisgenoot dood wordt teruggevonden. Samen met de jonge podcastmaker Cooper gaat ze op zoek naar het verhaal van de huisgenoten. Maar het gevaar lijkt van alle kanten op hen af te komen.

De huisgenoot is het verhaal van journaliste Oli waarbij de politie eerder aan de zijlijn staat. Dit maakt het plot op zich al interessant en origineel. Sarah Bailey weet zowel de personages als het plot veel diepgang te geven waardoor dit een heel boeiend boek is geworden. De eerste helft van het boek bouwt geleidelijk aan op met veel info uit het heden en enkele korte flashbacks naar tien jaar geleden. De tweede helft heeft dan weer enkele interessante wendingen die het verhaal heel spannend maken.

Het plot zit ontzettend goed in elkaar en laat je soms wel wat doordenken om alle puzzelstukken mooi in elkaar te passen. Maar de uitwerking is heel goed en het geheel past mooi in elkaar tegen het einde. Een grote sterkte van Sarah Bailey is dat zij heel goed is in het uitwerken van personages, dat blijkt ook in deze thriller. Hoofdpersonage Oli komt in dit verhaal echt tot leven en blijft boeien tot het einde.

Personages:

Vooral Oli leren we door en door kennen, waarbij het al snel duidelijk is dat ze een zwaar verleden met zich meedraagt. Geleidelijk aan kom je hier meer over te weten en ga je haar beter begrijpen en respecteren. Maar ook de personages rondom Oli voelen levensecht aan.

Conclusie:

De huisgenoot is een spannende thriller met een origineel en ingenieus plot dat extra boeit door de levensechte personages.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke Dag Boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven