Wie niet waagt - Jeffrey Archer

Wie niet waagt – Jeffrey Archer

Londen, 1979. William Warwick, zoon van een invloedrijke en welgestelde advocaat, heeft van jongs af aan een droom: het tot rechercheur bij Scotland Yard schoppen, tot ongenoegen van zijn vader. Als hij jaren later zijn eerste diensten draait in de straten van Londen, kan hij niet trotser zijn.
Door zijn kennis wordt kunstliefhebber William al snel overgeplaatst naar de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit, waar hij in de ban raakt van een van de grootste vervalsers ooit. Tijdens zijn onderzoek naar een fraudezaak en de diefstal van een Rembrandt ontmoet William de knappe en gevatte museumgids Beth, en de twee worden verliefd. Maar een geheim omringt hen en werpt schaduwen op de prille liefde. William staat voor de moeilijkste taak van zijn leven…

Info

Titel: Wie niet waagt
Auteur: Jeffrey Archer
Serie: Detective William Warwick #1
# pagina’s: 349
Verschijningsdatum: januari 2022
Uitgeverij: Harper Collins Holland

Review

Wie niet waagt is het nieuwste boek dat we samen lazen voor Harpers Boekenclub Thrillers. Jeffrey Archer was voor mij een nog onbekende auteur en ook het thema kunst binnen een thriller is vrij nieuw voor mij.

Plot:

William Warwick droomt al van kleins af aan om detective te kunnen worden. Zijn droom gaat in vervulling wanneer hij aan de slag kan bij de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit. William wordt al snel op enkele zaken gezet om de diefstal van kunststukken te onderzoeken. Tijdens zijn werk ontmoet hij museummedewerkster Beth en valt onmiddellijk voor haar. Al komt hun relatie al snel onder druk te staan.

Wat zeker geldt voor Wie niet waagt is dat dit een origineel boek is binnen de politiethrillers en detectives. Toch leest dit boek eerder als een roman met vooral in het begin van het boek veel aandacht voor de uitwerking van het hoofdpersonage. In deze eerste hoofdstukken krijg je dan ook een mooi beeld en sympathie voor dit jonge hoofdpersonage, al verdwijnt deze uitdieping later in het boek meer naar de achtergrond.

Jeffrey Archer heeft een aangename schrijfstijl en kan boeiend schrijven, al kon dit verhaal mijn aandacht soms moeilijk vasthouden door een gebrek aan spanning. Toch is Wie niet waagt beslist een origineel verhaal met enkele interessante personages. De laatste hoofdstukken in het boek voegen nog wat extra elementen toe aan het verhaal waardoor het toch nog net iets meer wordt dan enkel een politieverhaal over gestolen kunst.

Personages:

In de eerste hoofdstukken maken we goed kennis met de jonge William Warwick: zijn dromen, familie en zijn eerste jaren bij de politie. Het verbaasde mij hoe snel in het verhaal een bepaalde gebeurtenis met één van de personages mij al kon aangrijpen. Spijtig genoeg werd dit doorheen het boek niet aangehouden en verloor ik in de verdere hoofdstukken mijn interesse in de personages. Had Jeffrey Archer zijn goede uitwerking van de personages kunnen aanhouden doorheen het hele boek, zoals hij deed in de eerste hoofdstukken, dan zou dit boek heel hoog kunnen scoren.

Conclusie:

Wie niet waagt is een origineel verhaal dat toch eerder leest als een roman dan als een thriller. Het is een leuke kennismaking met de personages in een nieuwe serie, maar de uitwerking en spanning hadden iets meer mogen zijn.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 2/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Harper Collins Holland. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven