Stormval - Tove Alsterdal

Stormval – Tove Alsterdal

Een smalle weg kronkelt door de bossen, langs een spiegelgladde rivier, waarin de bergtoppen zich blauw weerspiegelen. In een opwelling slaat Olof Hagström af, verder het bos in, naar het ouderlijk huis dat hij meer dan twintig jaar geleden verliet. Het afgelegen huis lijkt verlaten, maar binnen is een hond eindeloos aan het blaffen. Als Olof een kijkje in het huis neemt, vindt hij daar het levenloze lichaam van zijn vader, die met messteken is omgebracht.
Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet, en Olof lijkt de enige verdachte. Ze herkent Olof, hij was ooit het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. Eira was negen jaar oud toen Lina Stavred werd vermoord. Olof was de veertienjarige jongen die de moord op Lina bekende. Hij was de jongen uit Eira’s nachtmerries.

Info

Titel: Stormval
Auteur: Tove Alsterdal
# pagina’s: 393
Verschijningsdatum: januari 2022
Uitgeverij: Cargo

Review

Plot:

Wanneer Olof Hagström na jaren afwezigheid besluit om zijn vader te bezoeken vindt hij diens levenloze lichaam in het ouderlijke huis. De man is vermoord. Wanneer rechercheur Eira Sjödin deze zaak onderzoekt wordt Olof al snel aangewezen als schuldige. Hij bekende jaren geleden immers ook de moord op de jonge Lina. Maar de zaak blijkt minder eenvoudig dan Eira eerst dacht.

Stormval start al snel met de vondst van het lichaam van de vader van Olof, maar het politieonderzoek gaat daarna verschillende richtingen uit. Terwijl haar collega’s zich richten op deze moord kan Eira de zaak rond Lina van jaren geleden niet loslaten. Hierdoor kom je veel te weten over het verleden van Eira en haar familie en lijkt het plot om veel meer te draaien dan eerst gedacht.

De schrijfstijl van Tove Alsterdal is aangenaam, al is het even wennen aan de typisch Scandinavische namen. Toch bouwt het plot iets te traag op en neemt het verhaal een lange aanloop. Eens je over de helft van Stormval bent komt er echter veel vaart en spanning in het verhaal. Verrassende wendingen, verdraaide waarheden en een interessante uitwerking van hoofdpersonage Eira maken deze thriller boeiend. Al is het spijtig dat het hierop even wachten is.

Personages:

Net zoals bij de opbouw van het verhaal kan de uitwerking van hoofdpersonage Eira in de eerste helft van het boek niet echt boeien. Hierna leer je haar echter steeds beter kennen en wordt zij echt mooi neergezet. Naar het einde van het boek toe ging ik zelf stiekem verlangen naar meer verhalen met Eira in de hoofdrol.

Conclusie:

Stormval is een thriller die op alle vlakken rustig opbouwt maar in de tweede helft van het verhaal wel boeiend en spannend wordt.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven