Killman Creek - Rachel Caine

Killman Creek – Rachel Caine

Gwen heeft haar kinderen gered van haar ex, seriemoordenaar Melvin Royal. Maar de strijd is nog niet gestreden. Melvin is ontsnapt uit de gevangenis en Gwen ontvangt een bericht: “Jij bent nergens veilig.” Nu ook Gwens schuilplaats aan Stillhouse Lake hen niet langer kan beschermen, brengt ze haar kinderen onder bij een bewapende buurman. Zelf gaat ze op jacht met Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers. Gwen weet wat ze moet doen, ze heeft de kunst kunnen afkijken van een van de meest gestoorde moordenaars ooit. Maar de strijd blijkt heviger dan verwacht. Eén ding is zeker: één van hen zal sterven.

Info

Titel: Killman Creek
Auteur: Rachel Caine
Serie: Stillhouse Lake #2
# pagina’s: 377
Verschijningsdatum: oktober 2019
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Review

Stillhouse Lake las ik enkele maanden geleden en vond ik een heel sterk begin van de gelijknamige serie. Het open einde maakte me heel nieuwsgierig naar zijn opvolger Killman Creek.

Plot:

Nu haar ex-man ontsnapt is uit de gevangenis zijn Gwen Proctor en haar kinderen nergens meer veilig. Ze kunnen niet op de vlucht blijven dus besluit Gwen zelf op jacht te gaan naar Melvin, samen met Sam Cade. Maar deze tocht is niet alleen levensgevaarlijk, Gwen dreigt ook iedereen te verliezen die ze liefheeft.

Killman Creek gaat exact verder waar Stillhouse Lake stopte, met dezelfde personages en dezelfde spanning. Het is boeiend om te zien hoe de relaties tussen de personages zich verder ontwikkelen en je leest het verhaal afwisselend door de ogen van Gwen, Sam en de kinderen. Niet alle onderdelen van het verhaal konden me even sterk boeien en soms kon het mijn aandacht wat moeilijker vasthouden. Daarin verschilt dit tweede deel in de serie wel van zijn voorganger.

Toch is ook Killman Creek een boeiend verhaal vol spanning. Ik zou het niet aanraden om deze losstaand te lezen, maar toch echt de volgorde van de boeken in de serie te volgen. Het einde maakt opnieuw heel benieuwd naar het volgende deel al zal het verhaal nu ongetwijfeld wel een heel andere wending nemen.

Personages:

De personages zijn na het vorige boek herleid tot een kleine vaste groep die vrij stabiel blijft. Zo leer je iedereen wat beter kennen en geeft dit het verhaal nog een extra “seriegevoel”. Beslist aan te raden voor liefhebbers van thrillerseries!

Conclusie:

Killman Creek was opnieuw een goede thriller in de Stillhouse Lake-serie. Het verhaal kon net iets minder boeien dan het eerste deel, maar maakt zonder twijfel benieuwd naar deel drie.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven