Het spoor van de doden - Sarah Bailey

Het spoor van de doden – Sarah Bailey

De vijftienjarige Abbey verdwijnt spoorloos nadat ze tegen middernacht een feest verlaat. De volgende ochtend wordt haar vriendje dood aangetroffen, hij is op brute wijze vermoord. Heeft Abbey dat gedaan, of is zij zelf ook slachtoffer? Maar waarom zou iemand twee tieners willen vermoorden? Rechercheur Gemma Woodstock laat zich met haar zoontje Ben, wiens vader plotseling is overleden, tijdelijk overplaatsen naar het kuststadje Fairhaven. Ze biedt aan om het moordonderzoek naar Abbeys vriendje te leiden zodat ze zich in haar werk kan onderdompelen en geen tijd heeft om te piekeren over hoe het nu verder moet – want ze zal een belangrijke beslissing moeten nemen over de zorg voor haar zoontje. Terwijl Gemma steeds dieper doordringt in het mysterie rond Abbeys verdwijning en er controverses en geheimen aan het licht komen, bekruipt haar het gevoel dat deze zaak opvallende overeenkomsten vertoont met een van haar recente vermissingszaken.

Info

Titel: Het spoor van de doden
Auteur : Sarah Bailey
Serie: Gemma Woodstock #3
# pagina’s: 443
Verschijningsdatum: mei 2021
Uitgeverij: Marmer

Review

Het spoor van de doden is het derde deel in de serie rond rechercheur Gemma Woodstock. Dit is het eerste boek uit de serie dat ik las en het is perfect losstaand te lezen, maar toch ben ik van plan om hierna de serie vanaf boek 1 te gaan lezen.

Plot:

Wanneer de ex van rechercheur Gemma Woodstock overlijdt besluit ze te doen waar ze zich het beste bij voelt: vluchten en zich op haar werk storten. Zo gaat ze tijdelijk het rechercheteam in het dorpje Fairhaven helpen met een bizarre zaak van een verdwenen tienermeisje en haar vriendje dat vermoord werd. Niet in staat om helder te denken besluit Gemma haar zoontje Ben mee te nemen, maar stelt hem zo onbewust ook bloot aan gevaar. Daarnaast doet deze zaak Gemma ook denken aan een eerdere verdwijning waar zij aan werkte.

De vrij korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl maken van Het spoor van de doden al vanaf de eerste pagina’s een vlotte thriller. Zowel het plot als de personages worden in een aangenaam tempo uitgewerkt en laten je niet zomaar los. Veel spanning is er in dit boek niet aanwezig, daarvoor is het wachten tot het einde van het boek wanneer de ontknoping nadert. Toch stoort dit niet aangezien de politiezaak en het rechercheteam interessant genoeg zijn om de aandacht vast te houden tijdens het lezen.

Personages:

Deze serie draait rond rechercheur Gemma Woodstock en al begon ik pas bij deel 3, toch kreeg ik een goed beeld van wie zij is. Geen standaard hoofdpersonage uit een politiethriller maar wel een bijzondere vrouw. Ze heeft haar tekortkomingen en aanvaardt niet makkelijk liefde uit haar omgeving. Maar Gemma heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zal tot het uiterste gaan in haar job.

Het is heel aangenaam dat je bij een serie rond één hoofdpersonage toch makkelijk kan inhaken wanneer je niet het eerste deel gelezen hebt. Dat is bij Het spoor van de doden zeker het geval.

Conclusie:

Het spoor van de doden is een politiethriller die zich kenmerkt door de aangename schrijfstijl en interessante personages. Dit derde deel in de serie kan zeker overtuigen en nodigt uit om meer boeken te lezen over hoofdpersonage Gemma Woodstock.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven