Waar rozen nooit verwelken - Gunnar Staalesen

Waar rozen nooit verwelken – Gunnar Staalesen

Bijna 25 jaar geleden verdween de driejarige Mette Misvær spoorloos uit de zandbak voor haar huis. Nu de verjaringstermijn voor het misdrijf bijna afloopt, doet Mettes moeder nog een laatste wanhopige poging om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd en ze klopt aan bij het kantoor van privédetective Varg Veum. Veum, die zich sinds de dood van zijn vriendin onderdompelt in aquavit, besluit dat deze zaak richting aan zijn leven kan geven en neemt de opdracht aan.

Info

Titel: Waar rozen nooit verwelken
Auteur: Gunnar Staalesen
Serie: Varg Veum #16
# pagina’s: 317
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: Marmer

Review

Waar rozen nooit verwelken is het derde boek dat ik las uit de serie rond privédetective Varg Veum. En ik vond dit tot nu toe zonder twijfel ook het beste!

Plot:

Het gaat niet goed met Veum sinds zijn vriendin overleed, hij is aan de drank en heeft amper werk om handen. Wanneer de moeder van de verdwenen Mette Misvaer aan zijn deur staat besluit hij de kans te grijpen om zich op deze onopgeloste misdaad te storten. Mette verdween 25 jaar geleden toen ze 3 jaar was. De zaak zal binnen een half jaar verjaren en Veum doet een laatste poging om de dader te vinden.

Waar rozen nooit verwelken heeft een boeiend verhaal waarbij privédetective Veum al vroeg in het boek in actie schiet. Van het begin tot het einde gaat dit verhaal niet vervelen en komen verschillen vragen en oude geheimen naar boven. Veum richt zich op twee verschillende zaken die op het eerste zicht geen verband met elkaar hebben maar er wel voor zorgen dat het verhaal enkele verrassingen in petto heeft. Gunnar Staalesen weet met deze thriller zeker te overtuigen met zijn beeldende schijfstijl die veel bijzondere omschrijvingen omvat. En ook het plot blijkt verrassend en goed in elkaar te zitten.

Personages:

In het vorige boek dat ik las over Varg Veum – Gevallen engelen – kwam hij over als een vrij irritant hoofdpersonage. Dat laat hij gelukkig in dit boek al vrij snel achter zich waarbij de detective en maatschappelijk werker in hem naar boven komt. Deze keer wordt er niet zo diep ingegaan op Veums privéleven, maar dat stoort niet echt. Het enige minpunt is dat zowel hij als de andere personages soms wat te weinig uitgediept werden. Dit boek draait vooral om het plot en minder om de vele personages.

Conclusie:

Waar rozen nooit verwelken is een boeiende thriller met een verrassend plot en een mooie beeldende schrijfstijl.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven