Stillhouse Lake - Rachel Caine

Stillhouse Lake – Rachel Caine

Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina’s voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen. Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien. Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.

Info

Titel: Stillhouse Lake
Auteur: Rachel Caine
Serie: Stillhouse Lake #1
# pagina’s: 343
Verschijningsdatum: juli 2019
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Review

Stillhouse Lake is zo’n boek en serie die al heel lang op mijn TBR stond, maar waar ik maar nooit in begon te lezen. Een nieuw jaar is de ideale motivatie om hier wel voor te gaan en wat een succes was dit boek!

Plot:

Gina is een vrij doorsnee huisvrouw met een echtgenoot en twee kinderen. Op een dag stort haar hele leven bruusk in elkaar wanneer de politie haar man arresteert omdat hij een seriemoordenaar blijkt te zijn. Gina wordt beschuldigd van medeplichtigheid en moet vluchten samen met haar kinderen. Onder de nieuwe identiteit Gwen Proctor probeert ze opnieuw een leven op te bouwen, maar ze moet continu op haar hoede zijn voor stalkers die willen dat ze boet voor de daden van haar man. Zal ze ooit terug veilig zijn?

Het verhaal van Stillhouse Lake sprak me altijd al aan omdat het best origineel is. Dit gaat niet over de moorden en de seriemoordenaar, maar wel over de invloed die dit heeft op zijn gezin. Over hoe buitenstaanders het recht in eigen handen willen nemen door het gezin pijn te doen, al weten ze eigenlijk niet wat de waarheid juist is.

Stillhouse Lake is heel goed geschreven en laat je de angst en spanning van het gezin steeds voelen. Zij vertrouwen niemand, dus jij gaat ook niemand vertrouwen. Want het lijkt wel alsof iedereen slechte bedoelingen kan hebben. Het verhaal bouwt op naar een spannende finale met een einde dat je op het puntje van je stoel zet.

Personages:

Gwen is een sterke vrouw, in tegenstelling tot wie ze vroeger was als Gina. Ze staat steeds haar mannetje, is heel zelfstandig en gaat door een vuur voor haar kinderen. Al gaat ze ook gebukt onder de vreselijke gruwel die haar ex-echtgenoot achterliet en lijkt het soms wel dat ze overdrijft in haar angst om anderen te vertrouwen. Rachel Caine wist dit hoofdpersonage heel sterk neer te zetten en je gaat volledig meeleven met Gwen die een constante strijd voert om haar kinderen veilig te houden. Echt een mooie uitwerking van de personages.

Conclusie:

Stillhouse Lake is een sterke thriller met een spannend plot en indrukwekkende personages. De ontknoping nodigt alleen maar uit om verder te lezen in deze serie.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Auteur Rachel Caine overleed spijtig genoeg op 1 november 2020.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Eén gedachte over “Stillhouse Lake – Rachel Caine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven