Niemand zeggen - MJ Arlidge

Niemand zeggen – M.J. Arlidge

Na Covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.
Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen. 

Info

Titel: Niemand zeggen
Auteur: M.J. Arlidge
Serie: Helen Grace #10
# pagina’s: 512
Verschijningsdatum: mei 2021
Uitgeverij: Boekerij

Review

Sinds het eerste boek van M.J. Arlidge in de Helen Grace-serie ben ik al fan! Wat een heerlijke serie.

Plot:

Het verhaal van Helen Grace gaat verder in dit tiende deel. Haar collega en maatje Charlie is met zwangerschapsverlof wat ervoor zorgt dat Helen vooral moet samenwerken met Joseph Hudson. De rechercheur waar ze ooit een sterke band mee had is vastberaden om haar te laten falen. De vele onderlinge spanningen zorgen ervoor dat het rechercheteam verdeeld geraakt, net nu ze hen zo hard nodig heeft. Door de corona-crisis is de misdaad enorm gestegen en de vele moorden volgen elkaar snel op. Helen probeert het verband tussen de moordzaken te zoeken om de moordenaar te kunnen stoppen.

Niemand zeggen is opnieuw een typische M.J. Arlidge: vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en een mooie uitwerking van de belangrijkste personages. Zoals steeds kan je door dit boek vliegen, ook al is hij vrij dik in vergelijking met de vorige delen. Het plot zit opnieuw knap in elkaar, al vond ik het spijtig dat een groot deel hiervan overeenkomt met een boek van een andere bekende thrillerauteur. Toch wist Arlidge dit verhaal mooi en alsnog verrassend uit te werken waardoor ook dit boek genieten was.

Personages:

We leren Helen Grace opnieuw wat beter kennen, maar deze keer niet door verhalen uit haar verleden. Haar onderlinge strijd met Joseph Hudson is een continue factor doorheen het boek en laat beide personages van een andere kant zien. Je gaat zo op in alles wat zich tussen hen afspeelt dat het moeilijk is om dit verhaal nog los te laten.

Niemand zeggen kan je net zoals de andere thrillers in deze serie losstaand lezen. Maar de personages worden zo goed uitgewerkt dat ik iedereen kan aanraden om te starten bij deel één Iene Miene Mutte en dan gewoon de volledige serie te lezen.

Conclusie:

Niemand zeggen is het tiende boek in de Helen Grace-serie en opnieuw een spannende en vlot lezende thriller met twee boeiende hoofdpersonages.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven