Mijn allerliefste zusje - Roz Nay

Mijn allerliefste zusje – Roz Nay

Alexandra heeft het perfecte leven. Ze woont samen met haar knappe vriend in een idyllisch stadje in de Rocky Mountains en heeft haar droombaan bij de kinderbescherming. Dat verandert allemaal als haar zusje Ruth plotseling voor de deur staat en zegt dat ze in de problemen zit. Ruth is altijd al de onruststoker geweest en trok Alexandra mee in haar ellende. Alexandra belooft haar te helpen, op één voorwaarde: ze praten nooit meer over het verleden. Maar als een klein jongetje uit de buurt gevaar loopt, blijkt dat sommige geheimen altijd uitkomen, hoe hard je ook je best doet om ze weg te stoppen…

Info

Titel: Mijn allerliefste zusje
Auteur: Roz Nay
# pagina’s: 286
Verschijningsdatum: december 2020
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Review

Mijn allerliefste zusje stond al een hele tijd ongelezen in mijn kast en bleek echt een verborgen pareltje te zijn!

Plot:

Alex woont samen met haar vriend Chase in een prachtig appartement. Ze is een gedreven sociaal werker bij de kinderbescherming en ziet het als haar taak om zoveel mogelijk kinderen te redden van een slechte thuis. Wanneer op een dag haar zus Ruth voor de deur staat valt haar perfecte leven in duigen. Alle verdrongen ellende uit haar kindertijd komt weer naar boven en Ruth lijkt alles wat Alex heeft opgebouwd kapot te willen maken. Hoe kan ze haar relatie hiervan redden en ook nog tot het uiterste gaan om een kind met een gevaarlijke thuissituatie te helpen?

Aan elk verhaal zijn twee kanten en dat wordt heel erg duidelijk gemaakt in dit boek. Afwisselend lees je het verhaal vanuit het standpunt van Alex en Ruth. Beide zussen vertellen beetje bij beetje meer over wat er in het verleden gebeurd is. Het is een dramatische geschiedenis die pijnlijk was voor iedereen, maar die beide zussen toch volledig anders beleefden. Roz Nay slaagt erin om dit verhaal tussen beide personages heel knap uit te werken waardoor je voor de ene sympathie gaat voelen en een afkeer voor de andere. Maar het is allemaal niet zo eenvoudig.

Dit plot blijkt echt mooi in elkaar te zitten en je wordt regelmatig op het verkeerde spoor gezet. Soms kan je wel een vermoeden hebben dat er iets niet klopt in het verhaal, maar het grote geheel en de uitwerking hiervan blijft boeien tot het einde. Mijn allerliefste zusje leest met een razende vaart en laat je niet meer los.

Personages:

De hoofdpersonages Alex en Ruth werden heel goed uitgewerkt. Het is echt knap hoe je vanzelf met hen gaat meeleven en ook kwaad wordt op bepaalde beslissingen die ze maken. Ook de personages met een kleinere rol werden toch krachtig neergezet. Het aantal personages in dit boek blijft beperkt en dat maakt hen nog sterker.

Conclusie:

Mijn allerliefste zusje is een sterke psychologische thriller met krachtige personages en een mooi uitgewerkt plot. Zeker een aanrader!

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven