Nachtduik - Megan Goldin

Nachtduik – Megan Goldin

Nadat door haar truecrimepodcast een onschuldige man vrij is gekomen, is Rachel Krall een bekende naam geworden – en de laatste strohalm voor duizenden mensen die op zoek zijn naar gerechtigheid. Wanneer in het slaapstadje Neapolis een controversiële rechtszaak begint, grijpt ze haar kans op vervolgsucces. Ze stort zich op de zaak, waarin een plaatselijke golden boy ervan wordt verdacht de kleindochter van de politiechef te hebben verkracht. Rond dezelfde tijd ontvangt ze een anonieme brief waarin om haar hulp gevraagd wordt bij een oude zaak rondom de verdwijning van een meisje, vijfentwintig jaar geleden. Heden en verleden komen samen als Rachel onthutsende verbanden tussen de twee zaken ontdekt, die het verloop van de rechtszaak en het leven van alle betrokkenen ingrijpend veranderen.

Info

Titel: Nachtduik
Auteur : Megan Goldin
# pagina’s: 350
Verschijningsdatum: januari 2021
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

In 2019 las ik De escaperoom van Megan Goldin en was ontzettend enthousiast over deze verrassende psychologische thriller. Uiteraard las ik nu ook haar volgende boek Nachtduik.

Tijdens het lezen voelde Nachtduik voor mij wat aan als een volwassen versie van Moordgids voor lieve meisjes in combinatie met het proces rond de verkrachting in de Netflix-serie Thirteen reasons why. Misschien zijn beide niet bij iedereen gekend maar het toont toch aan dat Megan Goldin koos voor twee actuele en controversiële thema’s, wat dit boek op zich al de moeite waard maakt.

Plot:

Journaliste Rachel Krall trekt voor het derde seizoen van haar true crime podcast naar Neapolis. Hier zal het proces plaatsvinden van een beloftevolle jonge zwemmer die beschuldigd wordt van verkrachting. Naar aanloop van het proces ontvangt Rachel een brief van Hannah, een fan die haar om hulp smeekt. Twintig jaar geleden werd haar zus vermoord maar haar dood werd afgehandeld als een ongeval. Geïntrigeerd door het verhaal wil Rachel de waarheid rond de oude zaak naar boven halen, maar dat wordt gevaarlijker dan gedacht.

Het verhaal richt zich echt op twee verschillende zaken die afwisselend in het boek worden uitgediept en zich in heden en verleden afspelen. Enerzijds is er het proces rond de verkrachting waarbij het slachtoffer onder vuur komt te liggen. Anderzijds is er dan de oude zaak rond de verongelukte Jenny die misschien toch vermoord werd. Megan Goldin wisselt beide verhaallijnen mooi af. Met Rachel als verbinding tussen beide komen we steeds meer over deze zaken te weten. Doordat het geheel zich afspeelt in de kleine stad Neapolis is de sfeer een beetje grimmig door het onvermijdelijke geroddel in een kleine woonplaats waar bijna iedereen elkaar kent.

Nachtduik gaat geen moment vervelen. Er zijn afwisselend hoofdstukken geschreven vanuit het oogpunt van Rachel wanneer zij het proces volgt en op zoek gaat naar informatie. Dan zijn er ook hoofdstukken over Hannah, die de hulp van Rachel inroept en haar schrijnende herinneringen aan het verleden vertelt. Ook de podcastafleveringen van Rachel werden letterlijk neergeschreven. Dit geeft het geheel veel variatie en zorgt ervoor dat deze thriller vlot leest.

Personages:

Het belangrijkste personage is Rachel omdat we bijna alles via haar te weten komen. Ze is een aangenaam beschreven hoofdpersonage dat zich verzet tegen onrecht en van aanpakken weet. Het enige wat ontbreekt is persoonlijke info over haar. We weten dat ze podcasts schrijft en welke zaken haar echt raken. Maar veel meer over haar leven kom je niet te weten, en dat had net iets meer connectie kunnen geven.

Hannah is ook een belangrijk personage maar komt minder aan bod. Je leert haar vooral kennen via de brieven die ze aan Rachel schrijft en waarin ze vertelt over haar zus. Het maakt haar verhaal schrijnend en Megan Goldin weet met Hannah de lezer echt te raken.

Conclusie:

Nachtduik is een sterke psychologische thriller met verhalen die aangrijpen. Het boek is origineel en vlot geschreven met de nodige spanning naar het einde toe. Je moet weten hoe beide verhalen aflopen en dat maakt stoppen met lezen erg moeilijk!

Plot: 5/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven