Luister naar mij - Tess Gerritsen

Luister naar mij – Tess Gerritsen

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de gruwelijke moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega’s. De moord lijkt een zinloze daad van geweld tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. Had ze iets te verbergen? Jane en Maura ontdekken dat de zaak veel complexer is dan ze dachten, maar verliezen ze, vanwege de nieuwe ontwikkelingen, niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?

Info

Titel: Luister naar mij
Auteur: Tess Gerritsen
Serie: Rizzoli & Isles #13
# pagina’s: 301
Verschijningsdatum: juli 2022
Uitgeverij: The House of Books

Review

Een algemeen bekend feitje van mij is dat ik een ontzettende fan ben van de boeken van Tess Gerritsen, en dan zeker van de Rizzoli & Isles-serie. Na 5 jaar wachten kwam er eindelijk een nieuw deel uit in deze serie en ik heb er weer ontzettend van genoten!

Plot:

In Luister naar mij draait het deze keer vooral om de moeder van Jane: Angela Rizzoli. Nu haar vriend Vince Korsak enkele weken weg van huis is heeft ze veel tijd te doden. Geen geheim in haar straat blijkt veilig voor Mrs. Rizzoli die al haar buren nauwlettend in de gaten houdt. Ondertussen onderzoeken Jane en Maura een vreselijke moord op een verpleegkundige. Deze zaak tot een goed eind brengen blijkt niet zo evident en het gevaar bevindt zich overal rondom Jane.

Deze thriller vertelt eigenlijk twee verhalen: de moordzaak en het verhaal van Mrs. Rizzoli. Beide verhaallijnen zijn boeiend en worden in een aangenaam tempo uitgewerkt. De opbouw van dit boek is anders dan in de vorige boeken uit de serie, maar dat mag gerust bij dit 13de uit de reeks. De schrijfstijl van Tess Gerritsen is opnieuw beschrijvend en vlot waardoor je doorheen de pagina’s van dit boek vliegt. De twee plots zitten verrassend in elkaar en zorgen ervoor dat je naar het einde toe echt niet meer kan stoppen met lezen.

Personages:

Aangezien Angela in dit boek een groot deel van de hoofdrol op zich neemt krijgen we deze keer wat meer inzicht in dit personage dat gewoonlijk eerder een bijrol op zich neemt. Jane en Maura ontfermen zich zoals steeds over het politieonderzoek, samen met collega Barry Frost. Maar het is vooral Maura Isles die deze keer toch wat minder aan bod komt. Een beetje spijtig voor de fans van dit personage, maar het zorgt ervoor dat je het verhaal wel eens uit een andere invalshoek gaat zien.

Conclusie:

Luister naar mij is opnieuw een sterke thriller van Tess Gerritsen waarin deze keer een zijpersonage de hoofdrol kreeg. De aangename schrijfstijl, boeiende verhaallijnen en intrigerende personages maken van dit boek opnieuw een topper.

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Overamstel Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven