Stille zonde – Karin Slaughter

Will Trent wordt voor een speciale opdracht uitgezonden als undercoveragent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als verwacht en hij komt daardoor volledig alleen te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: haar stiefzoon Jared is in zijn eigen huis neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: ze trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang of het gevaar omringt hen aan alle kanten.

Info

Titel: Stille zonde
Auteur : Karin Slaughter
Serie: Will Trent #7
# pagina’s: 432
Verschijningsdatum: 29 mei 2013
Uitgeverij: Cargo

Review

Stille zonde is het 7de deel uit de serie van Karin Slaughter rond hoofdpersonage Will Trent. Om deze boeken echt te waarderen raad ik steeds aan om ze in de juiste volgorde te lezen 🙂

Plot:

Stille zonde draait om de undercoveropdracht van Will Trent waarbij hij in het drugsmilieu infiltreert. Daarnaast worden Lena en haar partner Jared brutaal aangevallen in hun huis. Het verhaal komt eerst wat traag op gang tot je meer informatie krijgt over de gebeurtenissen en de rol van de personages. Dan kruipt er plots ontzettend veel vaart in het verhaal en leg je dit boek niet meer weg.

Stille zonde is zo’n typisch boek waarin je gewoon blijft lezen. Omdat je wilt weten hoe het afloopt, hoe het verder gaat met de personages en omdat het zo vlot geschreven is. Het is geen echt gruwelijk boek, zoals Slaughter ze wel vaak schrijft, maar heeft toch best een knap plot.

Personages:

Naast de vaste personages in deze reeks zoals GBI agent Will Trent en zijn collega Faith Mitchell, dokter Sara Linton (die we al heel lang kennen uit de boeken) maakte deze keer ook Lena Adams opnieuw haar opwachting. Lena is altijd een bijzonder personage geweest. Moeilijke kindertijd en jeugd, heeft lak aan regels en is problematisch in relaties. Maar als je net zoals ik toch wel sympathie hebt voor haar dan kan je weer heerlijk genieten van haar verschijning in dit boek.

Zoals vaak in de boeken van Karin Slaughter in deze reeks komen we opnieuw wat meer te weten over de vaste personages in Stille zonde. De haat die heerst tussen Sara en Lena spat van de bladzijden af. Net zoals de moeizame relatie tussen Will en Sara, waarbij beiden het niet makkelijk hebben om hun gevoelens duidelijk te tonen. Karin Slaughter slaagt er opnieuw goed in om de lezer te betrekken in het leven van de hoofdpersonages. Dit is sowieso een sterk punt in de serie.

Conclusie:

Stille zonde is opnieuw een mooi deel in de Will Trent-serie. Opnieuw een boek dat me overtuigt van deze serie en zijn personages. Het heeft spanning, veel emoties, een knap verhaal en leest ontzettend snel. Het trage begin is het enige minpuntje en dit boek heeft een plot dat misschien net iets minder omver blaast dan andere boeken uit de reeks.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven