Vaderskind – Belinda Bauer

Op de stranden en kliffen van Noord-Devon vallen jonge vrouwen ten prooi aan een zieke geest. De man dwingt hen zich uit te kleden en vervolgens hun moeders te bellen, zodat deze getuige kunnen zijn van de moord op hun dochters. De eerste twee vrouwen weten nog te ontsnappen, maar dan wordt het lichaam van een derde slachtoffer gevonden…

Info

Titel: Vaderskind
Auteur: Belinda Bauer
# pagina’s: 366
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Plot:

Ruby Trick is 10 jaar en kijkt ontzettend op naar haar vader die werkloos is en nooit iets goed lijkt te kunnen doen voor Ruby’s moeder. Eén avond in de week kleedt haar vader zich ook om in een stoere cowboy en gaat dan weg met zijn vrienden. Ruby kan er alleen maar van dromen later ook cowboy te mogen zijn en liefst van al wil ze ook een pony. Wanneer enkele vrouwen in het dorp worden vermoord kan dit Ruby niet zo boeien, tot ze samen met haar vader op jacht mag naar de moordenaar. Kunnen zij de moordenaar ontmaskeren of is dit het begin van een vreselijke nachtmerrie?

De thrillers van Belinda Bauer worden omschreven als literaire thrillers en dat kan je merken aan de schrijfstijl en opbouw van het boek. De auteur besteedde heel veel aandacht aan het schetsen van de omgeving en zijn bewoners, vooral de familie Trick wordt levensecht beschreven. Hierdoor ontbreekt het in het begin van Vaderskind wat aan spanning en leest deze thriller eerder als een roman.

Wanneer het verhaal echt op gang komt is er echter geen stoppen meer aan. Je wordt heel erg benieuwd naar de moordenaar en zijn motief, al blijft de rol van de politie hierin wel beperkt. Je leest het verhaal vooral vanuit het standpunt van de tienjarige Ruby die als klein meisje de dingen vaak in een heel ander perspectief ziet dan de volwassenen rondom haar.

Personages:

Ruby Trick en haar gezin worden heel goed uitgewerkt, al gebeurt dit voornamelijk vanuit het oogpunt van Ruby. Je leert als lezer het gezin heel goed kennen en gaat automatisch meer en minder sympathie voelen voor bepaalde personages. De dynamiek binnen het gezin zorgt er bijna voor dat de moorden op zich minder van belang zijn binnen dit verhaal. Belinda Bauer slaagt er uiteindelijk in om elke rol van de verschillende familieleden mooi in evenwicht te houden en passend af te ronden.

Conclusie:

Vaderskind is een literaire thriller met bijzondere aandacht voor het gezin dat de hoofdrol speelt. Het is geen typische thriller maar wel ééntje die je niet meer loslaat.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven